Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

UZAKLARDA BİR LİNYİTSPOR SEVDALISI CEVDET YILDIRIM

ALİ MERMER:Cevdet merhaba Tavşanlı Linyitspor dolayısı ile tanıyorum ben seni.Sanırım sen beni açıkcası tanımazsın pek.Başlarken önce kendini tanıtarak futbolculuk dönemlerini anlatabilir misin?Hangi takımlarda oynadın hangi mevkilerde oynadın ve kaç yıl oynadın?

CEVDET YILDIRIM:Sevgili Ali abi, beni hatırlayıp kaleme aldığınız için size çok teşekkür ederim..

12.04.1966 Samsun doğumluyum.. Futbola 13 yaşında Samsun’un köklü kulüplerinden Irmak Sanayispor’da başladım. Daha sonra sırasıyla Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor (3.Lig) ve Soma Linyitspor (2.lig, 3.lig ve Amatör Lig) takımlarında profosyonel ve amatör futbol oynadım.

1986-1989 Yılları arasında 3.Lig Elbistanspor’da sol bek 1989-1995 Yılları arasında 3.Lig Tavşanlı Linyitspor sol bek 1995-2004 Yılları arasında 3 sezon 2.Lig, 4 sezon 3.Lig ve 2 sezonda amatör olmak üzere Soma Linyitspor’da sol bek, libero ve orta saha oynadım.

Bütün bunlara ilave olarak ta; 2014 yılında Soma Masterler takımının kurucusu ve futbolcusu olarak Ege Bölgesi şampiyonluğu elde ettik. Türkiye şampiyonasında ise yarı finalde Beşiktaş’a 3-2 kaybettik. 3-4’lük maçında Sarıyer’i 4-1 mağlup ederek Türkiye 3.lüğü elde ettik.

ALİ MERMER::Futbolu bıraktıktan sonra Soma Linyitsporda teknik adamlık yapmaya başladın diye biliyorum.Birde teknik adamlık kariyerini anlatabilir misin?

CEVDET YILDIRIM:Futbolculuk misyonumu tamamladıktan sonra bilgi-birikimimizi genç nesil oyunculara aktarabilme adına Soma Linyitspor ve Somaspor’da teknik sorumluluk görevi üstlendim.

ALİ MERMER:Peki diğer bir kaç konuya geçmeden,futbolda halen aklında kalan bir iki anıyı anlatır mısın?Gerçi anı çoktur sende o başka tabi.

CEVDET YILDIRIM:Evet Ali abi iyi,kötü o kadar çok anımız oldu ki; ben, altı sezon gururla formasını terlettiğim Tavşanlı Linyitspor ile, kendi blog sayfamda da paylaştığım anımı anlatayım..Her futbolcu yeşil sahalarda yaşadığı önemli anları asla unutamaz Çünkü geriye dönük o önemli anlar yıllar sonra da olsa mutlaka zihinlerde yeniden canlanır.. Neydi o önemli anlar?..

Futbola başladığımız dün ve bugün.. Geleceğine yön verecek olan ilk transferim, ilk maçım, ilk galibiyetim, ilk golüm, ilk kazandığım kupa vs bunlar kesinlikle yıllar geçse de yeniden zihinlerde canlanır..İşte o önemli anlardan bir tanesi de 1991 yılında Tavşanlı Linyitspor ile Ada Stadında karşılaştığımız Selçuk Efesspor maçında yaşandı..

Tarih: 3 Şubat 1991 Tavşanlı da hava oldukça soğuk.. Saha karla kaplı.. Hava derecesi -5 Rakip Selçuk Efesspor.. Şampiyonluğa oynayan kadro yapımızla mutlak alınması gereken bir maç..

Soğuk havaya rağmen hocamız tarafından 38 derece ateşle sahaya sürüldüm..Karşılaşmanın ilk yarısını ayakta zor durmama rağmen uzak mesafeden attığım golle 1-0 önde tamamladık. İkinci yarı için soyunma odasına gittiğimizde beni hastaneye zor yetiştirdiler.. Sonrası malum, serum ve ilaç takviyesi..

Şöyle 29 yıl öncesine dönüp Tavşanlı Linyitspor tabanlı benim için unutulmaz anlardan bir tanesi hangisi diye düşündüğümde aklıma bu karşılaşma geldi.. Bende bu unutamadığım anımı sizlerle paylaşmak istedim..

ALİ MERMER::Güncel bir konu amatör futbolumuzda BAL mevzusu.Başlladı,başlayacak,bu gün yarın derken günler geçip gidiyor.Siz ne düşünürsünüz önce BAL ve devamında amatörlerde alt ligler,oynanmalı mı oynanmamalı mı?Oynanır diyorsanız neden ve tabi oynanmaz diyorsanız da neden?

CEVDET YILDIRIM:Gerek Bölgesel Amatör Lig gerekse de Yerel Lig futbolunda yanıt bulması gereken sorular bir hayli can sıkıyor.. Üst Liglerde bu sorun çözülmüşken, üvey evlat muamelesi gören alt liglerde, bu sorun hala netlik kazanmadı. Bu işi ‘’Ekmek Kapısı’’ olarak benimsemiş bir çok futbolcu ve teknik adamın yanında; masör,malzemeci,aşcı,saha görevlisi vs vs. çok insan var.. TFF’nin bu konuya bir an önce çare bulup en kısa zamanda hayata geçirmesinden yanayım..

ALİ MERMER:Profesyonel takımlarımızda lokomatif isimler Avrupada yok ve açıkcası ortada bir başarısızlık var.Siz ne düşünürsünüz?

CEVDET YILDIRIM:Biz, millet olarak çok sabırsızız.. Birde buna ilave; kulüpler ‘’ileriye dönük’’ yatırımlardan ziyade ‘’sonuç odaklı’’ takım kurup vitrin yapma peşinde.. Bu yüzden alt yapıya eğilme yerine daha çok 29 ve üzeri kalitesi yüksek olmayan dışarıdan yabancı oyuncu transfer ediliyor, onların da futbol ömrü bir yere kadar tabii. Takımlarımızın oynadığı maçlarda Türk futbolcularının ilk on birdeki sayısına bakıyoruz, 1-2 ve ya 3 Dışa bağımlı kalmadan, Türkiye’de Altınorduspor gibi alt yapıya önem verecek ve diğer kulüplerimize ‘’rol model’’ örneği olacak; fazla değil on tane daha kulüp olacak; başarı kaçınılmaz olur, diye düşünüyorum..

ALİ MERMER::Amatör liglerimizde bir de yaş kontenjan mevzusu var. Bu konu için neler düşünürsünüz?

CEVDET YILDIRIM:Sevgili Ali abi; Somaspor olarak,çok zor şartlar altında, 6 sezon Bölgesel Amatörün tozunu yuttuk, durduk. Ne zamanki profesyonel lige çıktık, Amatör liglere de uzak kaldık. Bu anlamda sorunun cevabını kısaca şöyle özetlemeye çalışayım…

Her sezon yap-boz tahtasına dönen; Bölgesel Amatör (BAL) ve Amatör Liglerde’de sürekli değişen statü ‘’İllahlah’’ dedirtmeye devam ediyor.. Yıllarca TFF’nin üst kademesinde olan ve futbolu çok bilen kişiler bir türlü sistemi oturtamayıp çuvallamaya devam ediyorlar..

ALİ MERMER:Sayın Cevdet Yıldırım benden bu kadar,sizin ilave etmek istediğiniz her konuyu dinlerim tabi.Ve teşekkür ederim güzel sohbet için.

CEVDET YILDIRIM:Üstadım; her ne kadar sizlerden uzak olsam da, Tavşanlı’daki gündemi sizin sayenizde takip etmeye çalışıyorum. Emeğinize ve kaleminize sağlık… Tavşanlı’ya selamlar.

 

 

 

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.