Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

TFF DEN BÖLGESEL AMATÖR LİG DEĞERLENDİRMESİ

 

81 ilden 266 takımın katılımıyla oynanması planlanan ancak pandemi nedeniyle sıkıştırılmış bir takvim ile oynanması kabul edilen 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Ligi 56 ilden 108 takımın katılımıyla 4 Bölgede 3 ve 4’er takımlı 32 grupta çift devreli lig usulüne göre oynandı.

Çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları tarafsız grup merkezlerinde tek maç eleme usulü oynanan Bölgesel Amatör Lig’de grup ve final müsabakaları Covid-19 salgını nedeniyle talimatlar doğrultusunda gerekli sağlık ve hijyen koşulları sağlanarak test kontrollü bir düzende oynanarak tamamlandı.

Bölgesel Amatör Lig’de 264 grup müsabakası, 28 çeyrek final, yarı final ve final müsabakası olmak üzere toplam 292 müsabaka oynandı.

4 ayrı Bölgede 8’er grup birincisi olan takımın oynadığı çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları sonunda Hendekspor (Sakarya),  Kuşadasıspor (Aydın),  Orduspor 1967 Futbol İşletmeciliği Spor Kulübü ve 76 Iğdır Belediyespor TFF 3.Lig’e yükselmeye hak kazandı.

Küme düşme uygulamasının yapılmadığı sezonda lige katılan tüm takımlar 2021-2022 sezonunda BAL’da oynamaya devam edecek.

90 kırmızı kartın gösterildiği BAL’da Evliya Çelebi Çağlayan Azotspor (Kütahya) ve Karasuspor (Sakarya) 4’er, Çilimli Belediyespor (Düzce) ve Silvan Belediyespor (Diyarbakır) ise 3’er kart görerek en fazla kırmızı kart gören takımlar oldular. Toplamda 1651 sarı kartın gösterildiği müsabakalarda Diyarbakırspor 35, Bağcılarspor Kulübü (İstanbul) 31, Amasya 1968 Futbol Kulübü ise 28 kartla en fazla sarı kart gören takımlar oldular. Güroymakspor (Bitlis) ile Karasuspor (Sakarya) 5, Kilimli Belediyespor (Zonguldak) ise 6 sarı kartla en az sarı kart gören takımlar oldular. 292 müsabakanın oynandığı ligde toplamda 749 gol kaydedildi, maç başına gol ortalaması 2.6 gol olarak gerçekleşti.

TFF Amatör İşler Kurulu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; 2021 – 2022 Sezonu Bölgesel Amatör Lig’de BAL’da yer alan 262 takıma TFF 3.Lig’den düşen 16 takımın da eklenmesiyle toplam 278 takım mücadele edecek.

Yeni sezon ile ilgili statü ve takvim çalışması 2021-2022 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar’ın TFF Yönetim Kurulunca onaylanmasından sonra başlatılacak.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.