Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

TAVŞANLI BELEDİYE MECLİSİNİN İKİ GÜNDEM MADDESİ

BELEDİYE MECLİSİ 2 GÜNDEM MADDESİYLE TOPLANDI
Tavşanlı Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısının 2. oturumu Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mustafa Güler’in başkanlığında toplanan meclis Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ait 2 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.
ilk görüşülen konu Belediyenin 3 yıllık plan ve bütçesi olurken, ikinci konu ise pandemi dolayısıyla bir süredir kullanılmayan belediye pasajının 3. katındaki düğün solunun Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsisi oldu.
Bu sene öğrencilerini kabul etmeye başlayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tavşanlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nun kendi kampüsünü inşa edinceye kadar 5 yıllık süreyle söz konusu düğün salonunu kullanabileceği bildirildi.
Üniversite yönetimi düğün salonunda tadilat yaparak burayı sosyal tesis haline çevirecek. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Mustafa Güler, üniversitenin gelişmesi, öğrenci sayısının artması ve dolayısıyla Tavşanlı ekonomisine katkı sunması için bu kararın yerinde olduğunu vurguladı.
Başkan Güler “Prof. Dr. Vural Kavuncu hocamızın rektörlüğünde Kütahya’da kurulan 2. üniversite bizim içinde bir şans oldu. DPÜ haricinde Tavşanlı’mızda 2. yüksek öğretim kurumuna kavuşmuş durumda. Tabi onlar şimdilik kendi yerleşkelerini yapıncaya kadar Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet veren, eski ortaokul olarak bildiğimiz binada eğitim verecekler. Düğün salonumuz yakın olduğu için bizden talepte bulundular. Öğrencilerimiz ve hocalarımız için bir sosyal tesis yapacaklar. Pandemi nedeniyle bizde zaman zaman nikah gibi işlemler için burayı kullanabileceğiz. İşin özü ilçemizde yüksek öğretimin geliştirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Bugün 2 bölümde açılan Meslek Yüksek Okulu ilerleyen yıllarda 8 bölüme kadar çıkacaktır. Bu potansiyel var. Dolayısıyla ilçemizin hem eğitim seviyesini yükseltecek, hemde ekonomisine büyük katkı sunacak” diye konuştu.
Meclis düğün salonunun 5 yıllığına Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne tahsisini oy birliğiyle kabul etti.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.