Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

SPORCU SAĞLIĞI ÖNEMLİ SAĞLIKÇILAR DA FERYAT EDİYOR

Bakınız biz,amatör sporumuzda ve futbolumuzda,en önemli konuların başında sporcu sağlığının olduğunu düşünürüz.Geçmişte sporcu sağlığının daha çok gündemde tutardık son zamanlarda biraz ihmal ettik gibi.

U17 2.kademe müsabakalarında ve Tavşanlı ilokullar arası turnuvada gözlemlediğimiz bir kaç sakatlık olayı futbolcu sağlığı konusunu aklımıza düşürdü gene..

Bakınız en alt yaş gruplarından başlayarak,süper amatör ligimize kadar,hiç bir müsabakada,sahalarda ambülans bulundurulmuyor.Elbette biliyoruz,bu konu sadece Kütahya’nın sorunu değil yurdumun genelinde var bu ambülans sorunu.Bildiğimiz Sağlık Bakanlığının,sahalara ambülans temini için kulüplerden ücret talep etmesi.Kulüplerinde,talep edilen ücreti karşılayacak maddi gücü yok.Aslında çok önemli ve çok büyük sorundur,kulüplerimizin bu konunun çözümü için hangi mercileri yetkili görüyorsa,oralara sürekli başvurmaları ve konuyu gündemde tutmaları gerekmektedir.

5 mayıs ben deniz

Amatör maçlarımızın tamamında,DÇNT.DOKTOR MUSTAFA KALEMLİ DEVLET HASTAHANESİNDEN bir sağlıkçı arkadaş görevlendiriliyor.O da sağlık çantasını kapıp geliyor,çantanın içinde yeterli malzeme var mı yok mu,Allah bilir.Sahada bir futbolcu sakatlandı diyelim,onu kenara alacak ne sedye var ne sedye görevlisi.Futbolcu,diğer arkadaşlarının kucağında karga tulumba saha kenarına alınıyor.Sakatlık o anda sahada görevli olan sağlıkçının yeterli müdahale edebilmesinden ağırsa ne oluyor?Telefonla ambülans çağrılıyor,neymiş ambülans 5 dakikada gelirmiş.Beş dakika kısa süre gibi görülebilir de,bazan da çok uzun süre olabilir.Sporcu sağlığı çok önemlidir,ilgili ilgisiz her kesim,konuya ciddiyetle eğilmelidir.

Tabi görevlendirilen sağlıkçı arkadaşların da kendince önemli gördükleri sorunlar var.En önemlisi,görev harcırahlarını zamanında alamamaları.Bizde karakovada turlayıp durduğumuz için konuşmalarına şahit oluyoruz.Geçtiğimiz günlerde karakovadaki konuşmalardan anlayabildiğim kadarı ile,geçtiğimiz Aralık ayından bu güne de,alamadıkları harcırahlar var.Peki kim bu arkadaşların harcırahlarının zamanında ödenmesini sağlayacak?Bizim bildiğimiz Kütahya İl Spor Müdürlüğü.Öğrenebildiğimiz kadarı ile sağlıkçıların ve hatta diğer görevlilerin,harcırahlarını almakta sıkıntı oluştuğudur.Kütahya İl Spor Müdürlüğünden beklentilerden biri bu konuya ciddi anlamda çözüm bulmasıdır.

Görüldüğü gibi sporda,sporcu sağlığı da önemli,sağlık görevlilerinin hak ettikleri harcırahları,zamanında alması da önemli.

1 mayıs ben adaş güney

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.