Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

SORUN SADECE MURAT CENGİZ’İN SORUNU MU MAKSADIMIZ MUHABBET

Şimdi değerli takipçilerimiz esas niyetimiz amatör futbolumuz üzerine muhabbet edebilmek.Bizim yazarken ilkelerimiz bellidir,doğruları yazmak,tarafsız olmak,eleştirilmesi gereken durumlarda,her kurum ve bireyi eleştirebilmek.Haksızlık yapmamaya özen göstermek.Eleştirdiğimiz bireylerde geçmişe takılıp kalmamak.Şu konunun düzelmesi doğrudur dediğimiz durumlarda,gereken her zamanda o konuyu dile getirebilmek.

Şimdi ilimiz amatör futbolunda ki Tavşanlı’da elbette dahildir buna,sporda şiddet ve olumsuz durumlar üzerine laflayalım.Yazık ki son zamanlarda,futbolun temel ilkelerinden olan fair-play ruhundan uzak görüntüler veriyoruz.Maçlarda saha içinde ve tribünlerde,kavga gürültü.Ona buna küfür hakaret istenilmeyen bir sürü olay.

Peki bu sekter olayların düzeltilmesi nasıl olacaktır?Kim ya da kimler,futbolun barış-kardeşlik-dostluk olduğunu bunun hayata geçirebilmesinin mümkün olduğunu yapılabileceğini gösterecektir?Biz geçtiğimiz günlerde Kütahya ASKF başkanı sayın Murat Cengiz’i arayıp konu için düşüncelerini aldık.

Bize göre sayın başkan doğruları söyledi.Öncelikle kulüp başkanlarımızın,yöneticilerimizin,teknik adamlarımızın,kendi futbolcularına sahip çıkmaları gerektiğini açıkladı.Biz bunu bir adım daha ileriye götürüyoruz.Kulüplerimizin yöneticileri kendi taraftarlarına da sahip çıkabilmelidir.Tribünlerde sekter tezahüratlara izin verilmemesi için çaba göstermelidir.

Bakınız biz yeri geldiğinde sayın Murat Cengiz’i de Kütahya ASKF yide gereken şekilde eleştirdik.Bundan sonra da eleştirmekten (gerektiğinde tabi)geri durmayız.Ama şunu da belirtmesek olmaz.Futbolumuzdaki şiddet ve tribünlerdeki çirkin olayları önleyebilmek sadece Kütahya ASKF nin yetkililerinin mi görevidir?Ne yapacaklar ne yapmaları lazım da yapmıyorlar,gerçekten merak ediyorum.

Amatör futbolumuzdaki şiddet,küfür hakaret olaylarının önüne geçebilmek,futbolun içindeki herkesin temel görevi olmalıdır.Evet yönetici tribünden küfür edip hakaret yağdırırsa,taraftar ve futbolcu daha fazlasını yapar.Örneğin saha dışına ihraç edilen bir futbolcu,hala saha kenarından içeri her türlü galiz küfürü ederken,onu oradan alamayan,kulübün her yetkilisinin sorumluluğu olmalıdır.

Evet biz sayın Murat Cengizin sözleri ile noktalıyoruz.Sahalarımızdaki olumsuz olayların önlenebilmesi için,asıl büyük görev,kulüp başkanlarına,yöneticilerine ve teknik adamlarına düşmektedir.Alt üstü Kütahya amatör liglerinde mücadele ediyoruz,bu liglerde oynayan bütün kulüplerimizin görüp görebileceği en üst lig BAL olacaktır.

Birbirimizi yemenin hiç bir anlamı yoktur.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.