Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

Sesi Görenler Futbol Ligi fikstür çekimi yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında desteklediği, Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Sesi Görenler Futbol 1. Ligi 2021 fikstür çekimi bugün Ankara’da Kulüp temsilcileri ve Federasyon yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Deplasmanlı olarak 8. sezonuna başlayacak olan Sesi Görenler Futbol 1. Ligi ilk karşılaşmaları 17 Temmuz’da oynanacak
Fikstür çekimine katılan TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, “Sesi Görenler Futbolu hayranlıkla izlediğim o sesi görerek, hissederek atılan goller oradaki çalımlar oradaki mücadele dolayısıyla ben camianızı kutlamak istiyorum. Bizim Futbol Federasyonu olarak rolümüzü her zaman ben Çinli bir düşünürün sözüyle tanımlarım onu burada bir daha tekrarlamak istiyorum. Bir testi yaparsın çamurdan, içindeki boşluktur onu yararlı kılan. Aslında bu testiyi oluşturan hammadde ve hammaddenin oluşturduğu testi Türkiye Futbol Federasyonu değil, Görme Engelli Spor Federasyonu, siz kulüpler ve oyunculardır. Bu başarılar bu camiaların ürünüdür. Ama o testinin suyu tutabilmesi için de bir boşluk ihtiyacı vardır. O boşluğu da biz Futbol Federasyonu olarak görevi üstlendik. O testiyi iki kulpundan tutarak yukarıya doğru, kupalara, madalyalara doğru çevrilmesini arzu ettik. Geçmişte de ben sesi görenlerin, görme engelliler camiasının bunun karşılığını hakkıyla verdiklerini, iki kere Paralimpik Oyunları’na giderek tarihi bir başarı elde etmelerini, Avrupa şampiyonluğu, Avrupa üçüncülüğü ve nihayetinde tabi ki zaman zaman inişler çıkışlar yaşanacak. Ama sonuç itibariyle hala bugün 7 yıl üzerinden geçmesine rağmen Avrupa’nın tek ligine sahip olmasıyla da gurur duyulacak bir yapıdır. Ben dolayısıyla tüm camianızı tebrik ediyorum ve 8’inci yılın hayırlı olmasını dileyerek başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan ise “B1 futbolu gerçekten çok zor. Sporcuların dengelerini kurmaları, mücadeleleri, dayanmaları, hırsları, çabaları bunlar olağanüstü yetenek ve olağanüstü bir çalışma gerektiriyor. Bu sporcuları elde tutmak, sahada birlikte hareket edebilme becerisini gösteren gerek kulüp başkanları gerekse antrenörlerin ciddi anlamda emek sarf ettiklerini ve büyük zorluklar yaşadıklarını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu gayretiniz bu çalışmalarınız bu emeğiniz, inancınızdan dolayı Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu yönetim kurulu olarak B1 futbola emek veren herkese teşekkür ediyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığına, Spor Genel Müdürlüğü’ne, Türkiye Futbol Federasyonu’na kısacası bu alana emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.