Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

SELİM AÇIKBAŞ YEŞİLAYSPORDA USTA BİR KAPTAN

ALİ MERMER:Kaptan merhaba nasıl geçiyor coronalı günler neler yapıyorsun?

SELİM AÇIKBAŞ:  Ali abicim merhaba teşekkür ederim iyiyim sende iyisindir inşallah.Coronalı günlerimiz sıkıcı geçiyor.Her şeyden uzak kaldık .Normal hayatımızın dışına çıktık.Alışık olmadığımız kadar sakin ve kısıtlı bir hayat sürmeye başladık.Tek temennim en kısa sürede bu virusun bitmesi ve normal hayatlarımıza geri dönmemizdir inşallah.

ALİ MERMER:Kaptanım sen futbolculuğun yanında bildiğim kadar Bld Kütahyasporda alt yapıda teknik adamlık yapıyorsun.Nasıl gidiyor alt yapı çalışmaları ilimizde alt yapı faaliyetleri hakkında ne düşünürsün?

SELİM AÇIKBAŞ: Evet ali abicim yaklasık 6 aydan beri Belediye Kütahyasporun Alt yapısında görev yapıyorum.Güzel bir ekibimiz var Ekiple beraber güzel işler yapmaya başladık.Başkanıyla,Yönetimiyle,Hocalarıyla Alt yapıya önem veren insanlar bir araya geldi.6 Ayda Belediye Kütahyasporumuzun 150 ye yakın alt yapıda sporcusu oldu .Türkiye’de alt yapı eksikliği olduğu gibi ilimizde de eksikliklerimiz var fakat çok yetenekli sporcularımızda çok var.Sadece biraz ilgi,imkan( Saha,Malz,Tesis v.b )ve sabıra ihtiyacımız var diye düşünüyorum.Belediye Kütahyaspor Alt yapıya güzel bir temel atıldı diye düşünüyorum abi rabbimde inşallah bizi bu yolda utandırmaz.

ALİ MERMER:Peki futbol yaşamına gelelim.2000 yılında Taşdelensporda filiz lisansla başladın.Belediye Kütahyasporda,Uşaksporda profesyonel oynamışlığında var diye biliyorum.En iyisi sen anlatabilir misin?Ben ve takipçilerimiz de bilgi sahibi olmuş olur?

SELİM AÇIKBAŞ:Abi 200 yılında Taşdelensporda başladım.Bir sene sonra Selimiyespora transfer oldum.Çok şanslıydım,çünkü İstanbul’da Selimiyesporun alt yapısı çok iyidir.Alt yapıda oynarken bir çok kez Türkiye’de derece yaptık.En son A gençlerde Türkiye üçüncüsü olduk.Hem A takımda hem de genç takımda oynuyordum.

Sonra üniverisite için Kütahya’ya geldim.Beden Eğitimi Yüksek Okulunu kazanmıştım.Bir sene Dumlupınar Üniversitesinde futbol oynadım.Daha sonra Kütahyaspora transfer oldum Üç yıl oynadıktan sonra Uşakspora transfer oldum.Ve bir yıl sonra tekrar Kütahyaspora döndüm.Uşaksporda da güzel günlerim geçti,güzel dostluklar edindim.İl takımı olmalarından dolayı çok büyük bir camia,zaten şu andaki durumlarından da belli oluyor.2.ligde başarılar diliyorum Uşakspora.

Tabi beş yıl formasını giydiğim Kütahyasporda,anlatmaların yetmeyeceği muhteşem günlerim geçti.Muhteşem günlerimin olduğu beş sene.BAL da hep ilk üç sıra içinde bulunduğumuz ve beşinci senemde şampiyon olup 3. lige çıktığımız dönemden geçtim.BAL da 150 ye yakın maçım var,BAL da şampiyonluk çok başka bir şey.Birde bunu Kütahyasporda yaşamak anlatılmaz.Profesyonel oynamadım ama çok büyük iki il takımında oynadığımdan dolayı kendimi şanslı hissediyorum.

Şampiyon olduktan sonra bir çok kulüp vardı isteyen.Fakat iş durumumdan ve o yıl çocuğum olacağından dolayı il dışına çıkamadım.O ara bu camiaya fazla olan İbrahim Sarızeybek’le tanıştım.İki-üç görüşmemiz oldu ve Moymulsporla anlaşarak,süper amatör lige dönüş yaptım.Üç sene bu formayı terletmeye çalıştım.İkisi süper amatör(şampiyonluk)ve birisi BAL olarak.Bu dönemde bir mahalle takımının neler yapabileceğini gösterdiğimizi düşünüyorum.Artık il dışında Moymulsporu tanıyan kesimin fazla olduğunu duymak beni sevindiriyor.Güzel günlerdi elimizden geleni yapmaya çalıştık.Gerçekten başkanıyla,yönetimiyle,taraftarıyla,mahallesiyle ve sporcusuyla birlik ve beraberliğin olduğu üç sene yaşadım.

Şimdi Yeşilayspordayım,inşallah burada da bir şampiyonluk yaşayıp futbol geçmişime bir kupa daha eklerim.Güzel insanlarla beraberim,bu da beni çok mutlu ediyor.Yaşlanıyoruz abicim bakalım daha ne kadar oynayabiliriz bilemiyorum.

ALİ MERMER:Dur bakalım Selim kaptan sen yaşlanıyoruz dersen,biz kendimiz için ne diyelim.Peki Selim kaptanım bir çok da teknik adamla çalıştın senin futboluna etkili olanlar hangileriydi diye sorayım?

SELİM AÇIKBAŞ:Ben sadece futbol anlamında söylemek istemiştim abi. Neyse senin dediğin olsun soruna yanıt vereyim. Ali abicim evet fazla teknik adamla çalıştım hepsinin bende emeği vardır hepsinde farklı farkı şeyler öğrendim tabı beni futbol konusunda hem teori hemde uygulama yönünden etkileyen Kütahyasporda çalıştığım Murat Şen -Gürkan Zora -Efrahim Alkan olmuştur.Ama çalıştığım diğer hocalarda gerçekten özel hocalardı.

 

ALİ MERMER:Şimdi Yeşilayspor 22 hafta bitti açık ara lidersiniz dört maç kaldı süper amatör şampiyonu olup BAL hakkını elde edeceksiniz.Nasıl geçti sezon önce kendi açından sonra takım açısından?

SELİM AÇIKBAŞ:22 hafta bitti 8 puan farkla lideriz .kalan 4 macımız var tabı bu durumdan sonra nasıl bir yol izlenecek bilemiyoruz inşallah 4 maçımızı da oynayıp şampiyon olmak istiyoruz .Sezon başı başkanımız Murat Duran ve ekibi bir hedef koydu bizde o hedef dogrultusunda ilerlemeye çalıştık 1-2 maç skorlarında aksaklık yaşasakta genele vurduğumuzda 22 haftayı iyi geçirdiğimizi düşünüyorum.Zor bir süreçden geçtik çok çalıştık Takım olarak Çok Fedakarlık yaptık (başkanı,hocası,sporcusu) buda bize 22 hafta sonra 8 puan farka liderlige getirdi.Tabi daha bitti mi bitmedi bizim için 4 maç 12 puan var hepsine talibiz .Güzel bir ekip var çok yeteneklı ve KAREKTERLİ sporcular var buda başarıyı getiriyor diye düşünüyorum.

ALİ MERMER:Sen deneyimli bir arkadaşımizsın.Bld Kütahyaspor ve T.Linyitspor,başarılı oldukları söylenemez.Sence nerelerde hata yapılıyor?

SELİM AÇIKBAŞ:Ali abicim 2 kulüpte çok büyük camialar .Çok büyük dönemlerden geçip buralara geldilerse ben inanıyorum bu iki kulübün çok daha iyi yerlere geleceğine.Bu iki büyük camiayı yapmış olduğu hatalardan çok ders aldı diye düşünüyorum.İkisi de çok iyi yerlere gelecek inşallah.

ALİ MERMER:Selim kaptan benden bu kadar teşekkürler sohbet için.Eklemek istediğin her konuyu dinlerim tabi.

SELİM AÇIKBAŞ:Ali abicim eklemek istediğim içten ve samimi olarak söylüyorum Gerçekten emeklerine sağlık.Spora ilgin ,alakan,bağlılığın ve sevginden dolayı teşekkür ederim.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.