Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

SAGİM KLİNİK ARAŞTIRMALAR VERİTABANI TANITILDI

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Cihan, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizi (KSBÜ) ziyaret ederek yapılan klinik araştırmaların artırılmasına yönelik çalışmalara destek olmak amacıyla SAGİM Klinik Araştırmalar Veritabanı SAGİM | KAV-1 | KAV-2 Sistemini Üniversitemiz yönetimine ve ilgili öğretim üyelerine yaptığı bir dizi toplantılarla tanıttı.
Toplantıya KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Klinik Araştırma Biriminde görevli öğretim üyeleri ve araştırmacılar katıldı.
Klinik araştırmalar hakkında bilgi veren KSBÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı (AD) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fikriye Yasemin Özatik şunları söyledi: “Çeşitli hastalıklara karşı ilaç adayı olabilecek moleküllerin çeşitli aşamalardan geçerek piyasaya çıkmasını sağlayan ve öznesi insan olan araştırmalardır. Klinik araştırmaların yapılmasındaki amaç kullanıma sunulacak yeni ilaçların etkinliğini ve güvenilirliğini kanıtlamaktır. 11. Kalkınma Planı’nda Klinik araştırmalarda Türkiye’nin lider ülke konumuna getirilmesi, klinik araştırmalar konusunda farkındalık sağlanması hedeflenmiştir. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi olarak bu hedefler doğrultusunda, Üniversitemizde yapılan klinik araştırmaların sayısının ve kalitesinin artırılması ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır.”

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.