Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

PROF DR.MEHMET ACET SPORDA ŞİDDET KONFERANSI

Erdem Gençlikspor ile Tavşanlı Belediyesi iş birliği ile organize edilen,uluslararası Nihat Özerdem minikler futbol festivali programında yer alan sporda şiddet ve fair play konulu konferans,prof.dr.Dumlupınar Üniversitesi öğretim görevlisi ve Kütahya TÜFAD başkanı sayın MEHMET ACET tarafından verildi.

Tavşanlı Belediyesi kültür sarayında düzenlenen konferans için düşüncelerimizi yazmadan önce kısa bir fıkra.Belki biraz argo gibi gelecek ama yazımız tamamlandığında cuk oturacak gibi,ya da en azından bana öyle geliyor.

28 haziran acet manşet 12

Bizim Temel Budist olmaya karar vermiş.Tutmuş Japonya’nın yolunu,derdini anlatmış.Çıkarmışlar Temel’i Konfiçyüs’ün karşısına.Konfiçyüs tamam demiş ve anında,sana ilk dersi veriyorum demiş.Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi,başka birisine yapmayacaksın.Ne yani demiş Temel,şimdi ben Fadimeyi istediğim gibi sevemeyecek miyim?Yıkıl karşımdan demiş Konfiçyüs,bin yıllık felsefemizi darmadağınık ettin.

28 haziran acet iki takım sarı

Prof dr.sayın Mehmet Acet,sporda saldırganlık,şiddet ve fair-play konulu,bize göre muhteşem bir konferans verdi.Sporda şiddet nedir,saldırganlık nedir,nasıl önlenebilir,kimler sporda şiddeti önlemede önder olmalıdır.Sayın Acet bizim kıt bilgimizle görebildiğimiz kadarı ile mükemmel hazırlanmış.Salonu dolduran ilgililer ve minik sporcularla karşılıklı diyalog kurarak,kimseleri sıkmadan harika bir sunum gerçekleştirdi.

Öğrenmenin yaşı yok,örneğin biz bu konferansta holiganizm kelimesinin nereden geldiğini öğrenmiş olduk.İngiltere’de Holigan soy adlı bir taraftarın ilk şiddet eylemleri gerçekleştirmesi ve bunun medyada ilgi çekmesi nedeniyle devam ettirdiğini ilk kez duyup öğrenmiş oldum.

28 haziran bozuyüklü fırlama

İkinci öğrendiğimiz fıkra ile bağlantılı.Biz 67 yaşına geldik,bildiğimiz ya da bize öğretilen futbolun beşiğinin İngiltere olduğuydu.Prof dr. sayın Mehmet Acet sordu salondaki miniklere,futbolun beşiği neresidir diye?Çoğunluk İngiltere dedi tabi,arada Fransa ve Brezilya isimleri geçti.Hemen arkamda oturan Bozuyüksporlu Selim Arda Kayan,orta asya yanıtını verdi.

28 haziran sercan hoca

Aslında bu Orta Asya yanıtına gülümsedim kendimce ne alaka diye.Sayın Acet neden orta asya dedin diye sorunca,duydum mu dedi,okudum mu dedi tam anlayamadım.Ancak Selim Arda’nın yanıtı doğruymuş.Çocuğun ismini nereden biliyorsunuz derseniz,merak edip kendisine sordum.Ve ilginçtir turnuva kapanışında amca sen benim adımı neden sordun diye de yanımıza geldi Selim Arda Kayan.

Her neyse velhasılı kelam sayın Acet futbolun asıl beşiğinin orta asya olduğunu ve tepük adıyla oynandığını söyledi.İngiltere adının öne çıkmasının nedenini de futbola ilk kuralları koyan ülke olmasıyla açıkladı.Ah sayın profesörüm ah,sen bizim 67 yıllık futbolun beşiği İngiltere’dir felsefe yada düşüncemizi darmadağınık edip bıraktın.

28 haziran acet rizeli geren

 

Konferansın sonunda her türlü sporla ilgili fair play,slayt gösterisi degerçekten bizim hoşumuza gitti.Fair-play deyince Tavşanlı medyasında örneğini de Tuna İşleyen ile Zafer Özer veriyorlar.Neredeyse bütün haberlerin çoğuna birlikte giderler.Bu günde öyle oldu,tam bunlar gözükmedi diyordum,ikisi birlikte damladı.Biraz geç geldiler ama,ikisi de uyanıktır,Tavşanlı’da her programın sarkacağını bilirler,15-20 dakika sonra gelirler hep.İkisini de severiz zaten,onlarda bunu bilirler.Arada takılırız,spor özellikle futbol benden sorulur ha diye,gülüp geçerler.

28 haziran ben oktay doğu

Neyse biraz da ciddileşelim,şimdi koskoca profesör(hiç beis yok böyle yazmakta)Tavşanlı’ya geliyor.Sporda şiddet ve saldırganlık konusunda mutlaka verebileceği şeyler var.Eee nerede Tavşanlı’lı futbol adamları,futbol kulüpleri.Hiç birisi yok dersem yanlış olmaz.Ben üşenmedim gelen arkadaşlara bakıp konuştum.İkisi bu aralar faal olmayan dört teknik adam.Faal olanlar 3 Eylülspor teknik sorumlusu,bir anlamda 3 Eylülsporun her şeyi Oktay Doğu.Diğeri Tunçbilek Belediyesporun teknik direktörü Ahmet Saka.Bu aralar pek faal olmayan Hüseyin Kaynak,namı diğer Derwal,diğeri Bilal Sert.Konferansa gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum,özellikle kendilerine.

28 haziran ben iki tüfad başkanı

Elbette,sporda şiddet,saldırganlık ve fair play üzerine mükemmel bir sunum yapan,prof dr.Dumlupınar Üniversitesi öğretim görevlisi,Kütahya TÜFAD başkanı sayın Mehmet Acet’e Tavşanlı’lıbir sporsever olarak teşekkür ediyorum.

Konferansın sonunda Tavşanlı’da Rize kafilesininde başında olan,Rize TÜFAD başkanı sayın Bilal Karafazlıoğlu’^da sayın Acet’e bir şilt ve Rizespor forması takdim ederek teşekkürlerini ilettiler.

28 haziran ben toplu konferans

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.