Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

ÖMER BOZBEY’DE FUTBOLDAN KOPAMADI

Tavşanlı amatör futbolunun bilinen isimlerinden ve beyefendi kişiliği ile tanınan Ömer Bozbe’de futboldan kopamadı.Rıfat Yılmaz’a sorduğumuz soruları Bozbey’ede sorduk.Futboldan kopamayış nedeni nedir ve bu sezon uygulanacak kural değişiklikleri ile ilgili ne düşünürsün?

Merhaba Ali Abim,

Ben iki yıl önce Tüfad ın düzenlediği kursu başarılı bir şekilde tamamlayarak Antranörlük belgesi aldım.. O yıl aktif olarak da futbola devam ettim. Demirbilekspor da 1. Amatör şampiyonluğu yaşayan ve de Süper Amatöre çıkmayı başaran takımın kaptanı olarak da futbolu güzel Bi şekilde şampiyonlukla noktalamak istedim.
Sezon bitiminde de Tavşanlı Linyitspor Alt yapı sorumluları olan İbrahim Karakaya ve Hakan Aygören den Linyitspor Altyapısında çalışmam için güzel ve de benim için gurur verici bi teklif aldım. Zaten antranörlük işini yaparsam altyapıdan başlayacağım diye de kendimce Bi hedefim vardı. Bu hedef doğrultusunda Tavşanlı Linyitsporda büyük Bi zevkle çalışmaya başladım. Ancak daha sonra kendi özel işlerimden ve de içimdeki futbol oynama arzusundan dolayı antranör olarak çok verimli olamayacağımı düşünerek çok kısa sürede olsa çalışma şansı bulduğum çok değerli hocalarımın ve de futbolcu kardeşlerimin olduğu Tavşanlı Linyitspor dan kendi isteğimle ayrıldım.
Süper Amatörde de sezon daha yeni başlamıştı ve 3. Hafta maçları da oynanmıştı. Yıllarca kaptanlığını yaptığım Demirbilekspor da Süper Amatörde sezona güzel Bir başlangıç yapmıştı.

Çevremdeki futbol severlerin oynamam için telkinde bulunmaları, ısrarcı olmaları ve kendi içimdeki hiç kaybolmayan futbol oynama tutkusundan dolayı 4. Hafta sonunda Demirbilekspor formasıyla tekrar yeşil sahalara dönüş yaptım. Hem takım, hem de şahsım olarak Süper amatör de ilk defa mücadele etmemize rağmen başarılı Bi sezon geçirdik diyebilirim. Her ne kadar ligin ikinci yarısında Tavşanlı Gençlik maçında çok talihsiz Bi pozisyon da köprücük kemiğimi kırmış olsam bile. Sonrasında zaten bu maçtan sonra da sezonu kapatmak zorunda kaldım. Bu sene de tekrar futbolcu olarak Demirbilekspor da futbol oynayacağım. Kendimi fizik olarak yeterli ve de sağlığım da elverdiği sürece futbol oynamak istiyorum. Antranörlüğü sonra ki yıllarda da yapabilirim diye düşünüyorum. Ancak futbolu bırakınca geri dönüş isteseniz de olmuyor. O yüzden 1-2 sene daha ancak futbol oynayabilirim. Sonrasında zaten istesem de oynayamam, Onun içinde futbolu bırakana kadar bu işten zevk almak ve de tadını çıkarmak istiyorum.

 

Futbolda ki oyun kurallarının değişikliğine gelince.
Günümüz futbolu her geçen gün artık daha hızlı ve çabuk oynanıyor ve bu da seyir zevkini arttırıyor. Yeni kurallar da oyunu daha akıcı ve de seyirciler tarafından daha zevkli izlenilebilir olması amacıyla düzenleniyor diye düşünüyorum. Yeni kurallardan Bi kaç tanesi özellikle çok yerinde ve de isabetli olmuş bence. Bunlardan biri oyuncu değişikliği yapılırken futbolcunun sahaya en yakın yerden çıkacak olması, bu konuda saha içinde bazen gereksiz gerginlikler olabiliyordu. En azından bu kural ile bu gerginlik olmaz diye düşünüyorum. Buna benzer Bi durum da serbest vuruşlar da baraj kurulurken rakip takım futbolcusunun barajın içine girmesi, o da artık yasak. Bu da güzel ve de yerinde Bi uygulama olmuş. Penaltı atışı esnasında kalecinin kale çizgisinde hareket etmeyecek olması da bizim gibi penaltı kullanan futbolcular için konsantre olma açısından avantajlı Bi durum olmuş. Bir diğer yeni kural olan Antranörlere gösterilecek olan sarı ve de kırmızı kart olayı da çok güzel Bi uygulama. Ama Bi tek uygulamayı beğenmedim şahsım olarak, hakem e top çarpınca oyunun durması ve hakem atışı ile oyunun devam etmesi, oyunun akıcılığı yönünden çok da hoş Bir uygulama olmamış.

Ali abim, sana da ayrı Bir parantez açarak teşekkür etmek istiyorum. Biz gibi yıllarca Amatörün içinde olan birçok futbol severin, futbolcunun, yöneticinin, antrenörün ve kulüp başkanlarının yani kısacası amatöre gönül veren herkesin sesi kulağı oluyorsun. Bundan dolayı da seni ayrıca takdir ediyorum.

Son olarak bütün sporseverlerin,futbolseverlerin bütün hemşehrilerimizin Kurban Bayramını kutluyorum.Herkesi sağlıklı olarak nice bayramlar görmesini diliyorum.Bu güzel söyleşi içinde tekrar teşekkür ederim.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.