Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

MEHMET ERDAL TUNÇBİLEK BELEDİYESPOR TEKNİK SORUMLUSU

ALİ MERMER: Sevgili hocam iyi akşamlar.Lafı eveleyip gevelemeden güncel konuyu sorayım.TFF özellikle BAL ve amatör futbolumuz hakkı8nda bence çuvalladı.Henüz net bir karar yok ve BAL hala sürüncemede.Sİz ne düşünürsünüz amatör liglerimiz için?

MEHMET ERDAL:Tff her konuda olduğu gibi bu konuda da çuvallıyor dediğin gibi abi.. belirsizlik gerçekten kötü… tepkilere göre kararsızlık kararı devam ediyor.Bal ligini oldum olası hiç sevmem saçma sapan bir statü ama bir şekilde bal liginde mücadele eden oyuncular teknik adamlar personel vs bu işten ekmeklerini kazanan insanların aylardır geliri olmaması onlar adına çok zor bir durum… süper yada daha alt liglerde genelde direk birinci işleri olamadığı için bal a göre biraz daha kabul edilebilir.

.Bu işi birinci işi ekmek kapısı olarak yapanların önünü açılması lazım kontrolleri sağlayıp oynanmasının yolunu bulmaları lazım. tff hep kendini düşünüyor özellikle yayın gelirleri başta olmak üzere çok fazla gelir var testleri finanse edebilir ya da destek sağlayabilir ve bu yolu açabilir.

Şu anda halı sahada oynuyorlar zaten bu daha riskli tedbirlerle test vs lig oynanabilir. Elbette sağlıktan önemli bir şey yok ama sadece işine gelen sektörlerin yolunu açıp amatörleri yok saymak, asıl tepkiyi oluşturan durum.Tarhana yapmak yasak olup siyasi parti kongrelerinin serbest olması sadece bir örnek…Başa gelecek olursak tutarsızlık en büyük problem.

ALİ MERMER:Hocam Avrfupa’da UEFA ön eleme liglerinde takımlarımız üç maça çıktı.Beşiktaş ve Alanyaspor elendi Galatasaray tur atladı.Ulusal takımlarımızın Avrupa maçları için neler düşünürsünüz?

MEHMET ERDAL:Sadece Beşiktaşın maçını izledim.Galatasarayın kazanması ülke puanı adına güzel. Zaten bu sezon hem kadro olarak hem de oyun olarak Türkiye de Galatasaray en hazır takım görüntüsü veriyor.Diğer takımların durumu pek iç açıcı değil.

Alanya spor elenmesine rağmen benim izlediğim doğru işler yapan takımdır.Alanyasporda çalışan hocalar hep başarılı oluyor neden?Gücü olan mı bilgisi olan mı? Başkanlarının futboldan gelme antrenör kökenli olması bazı şeylerin işareti aslında zira siyasetin bu kadar içine girdiği futbolumuzdan çok şey beklememek lazım.

Milli takım hocasını bile gönderirken soruyorlarmış ben demiyorum Rıdvan Dilmen diyor. Takımların yetki noktasında siyasi güçler var. Böyle olmamalı müteahhitler değil Şenol Güneş ler Fatih Terim ler Mustafa Denizli ler tff başkanı olsun tecrübeli futbol adamları yönetici olsun. Artık teknik direktör lüğü daha genç ve dinamik hocalar yapsın. Altyapı lara önem verilsin altyapı hocalarının iyi para kazanması lazım ekonomik kaygı taşıyan hangi işi yaparsa yapsın verimli olamaz.asgari ücreti bile alamayan hocalardan milyon dolarlık topçu yetiştirmesi bekleniyor.artı çalışma ortamlarının sağlıklı hale gelmesi lazım.sadece futbolda da değil her sektörde üretmeden bir yere varamazsınız.

Son olarak her şerde hayır vardır derler.Futboldaki liyakat ve buna bağlı ekonomik kriz sonucunda bugün büyük takımlar da dahil birçok takımda genç oyuncuları sahalarda görmeye başladık. Artık kulüpler genç oyuncuyu bulup yetiştirip parlatıp satmayı hedeflemeye başladı ki bu kadar kara bulutların dolaştığı futbolumuzda olumlu olan bir gelişme bu…

ALİ MERMER::Hocam uzatmayayım bu akşam için ilave etmek istediklerinizi dinlerim tabi ve teşekkürler.

MEHMET ERDAL:Teşekkür ederim Ali abi….

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.