Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

MASKESİZ ÇIKMAM ABİ

Evet sokağa çıkma yasakları kalkınca kendi özgür irademizle,çok da abartmadan Tavşanlı’da bir iki saat zaman geçirmek bizi mutlu ediyor.Çarşamba günü de öyle oldu saat 15.30 evden çıktık,şöyle bir piyasa da görünmek maksat.İlk hedefimiz de çeyza mağazasına uğramak,eşimiz ufak çaplı alış veriş yapmış.Küçük taksitleri var,bu ay yatırmak bize düştü.

Evden çıktıktan sonra,çok da fazla tanıdığa rastlamadan,Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Arif ağa camisini geçip,çarşı karakolunun önünden yürüyorduk.Murat Göçmen hocam geliyordu karşıdan,ayak üstü laflayıp devam ettik.Tam meydanda ATG giyimin genç patronu Abdurrahman Giritli Ali amca ne haber diye seslendi.İyi şükür senden dedik,şurada az işim var var deyip banka matikleri işaret edince,hadi kolay gelsin dedik.

Yalçın Sirke’nin çay ocağında mola verip soluklanalım dedik.Öyle yaptık da,balıkçı arkadaşımız Niyazi Durgut çay içmekle meşgul.Abi sen Yalçın’a uğramadan duramıyon yalım,gel bir çayımızı iç dedi.Zaten niyetimiz öyle olunca oturduk tabi.Niyazi ile olunca,iş konusundan sonra söz dönüp dolaşıp Tavşanlı Linyitspora geldi tabi.Ne de olsa ikimizde sıkı taraftar sayılırız.

Laflarken İbrahim Vehbi Atabay geçiyordu tabi geldi yanımıza.Sosyal mesafeyi dikkatle koruyarak selamlaştık,burası önemli mtabi.Vehbi bey İHH İnsani yardım vakfı başkanlığını da yapıyor.Telefon trafiği yoğundu sanki.Perşembe günü konukları olacakmış,ağır sanırım konuklar diye takıldım.Kilo olarak bilmem de makam olarak bizden ağırlardır yanıtını aldık.Tabi Vehbi arkadaşamızın tiyatrocu tarafı da var ve de eski hakemlerimizden.Çok yönlü yardımksever kişiliktir tanışıklığımız da eskiye dayanır.Sağ olsun çayları da Niyazi ikram etti.Sana hayırlı işler kolay gelsin deyip ayrıldık.

Neyse gittik çeyzaya ödedik taksidiHadi söyleyelim ya taksit tutarı 34 lira.Kasiyer kızımız 35 lira alayım amca dedyince tamam dedik.Sonra 30 lira aldım deyince,neden dedik 5 TL yok dedi,iyi bakalım dedik,bir dahakine halledrsin artık.

Aşağıya doğru yollandık,Rıza Eser’e selam verip kolay gelsin deyip yürüdük.Küçük meydanda Burhan kaptan vardır diye düşünüyorduk.Öyle oldu gittik yanına Bülent Geren hoca da var.Ama zurnanın zırt dediği,yanlarında bizi hiç sevmeyen bir hemşerimiz var.Hoş biz de onu pek sevmeyiz.Karşılıklı bir birini sevmeyerek idare ediyoruz.Gitmiş bulunduğum için oturdum da,açıkçası çok da oyalanmadıkm.Burhan kaptan ısrarla çay dedi de başka zaman deyip ayrıldık.

Yeşil Bursa çay evinde aldık soluğu,genellikle oturduğumuz mekandır.Patron genç Ramazan o da hoş karşılar bizi.Kapının önüne oturup çay ve sigara ile geleni geçeni izlemek de hoşumuza gidiyor.Çay ocağına gelen gidenlerle de(tanıdık ya da tanımadık)laflamak da hoşumuza gider doğrusu.

Sonra gençten bir kişi oğlu ile gelip oturdu.Kendisi çay küçük oğlu nescafe tercih etti.Devamında üç arkadaş geldi,birisi geldi muhtar merhaba deyince şöyle bir baktım.Ben nasıl olur muhtarı tanımam havalarındayım,sanki bütün muhtarları tanıyormuşum gibi.Arkadaşı ayrılınca nerenin muhtarısın diye sordum.Tunçbilek diye cevapladı,Tunçbilek’in neresi diye ısrarcı olduk tabi.Köprübaşı mahallesinin muhtarıymış.Kısa da olsa güncel konu olan Çelikler Holding santralı hikayesini de konuştuk tabi.

Muhtar gitti,biz oturmaya devam ediyoruz.İşimiz ağırlıklı olarak futbol ya,dürtüyor bir taraftan.Saat 17.00 yaklaşıyor.Mehmet Erdal hocayı aradım.İşten çıkmıştır büyük olasılıkla diye düşünüyoruz.Öyleymiş de gerçekten,Mehmet Erdal hocam evin yolunu tutmuş bile.Buyur bir şey mi vardı abi deyince,özel bir şey yok iki laflarız demiştim.Ertesi güne sözleştik hesapta.Sonra uzun süredir görmediğim Ahmet Demiralp düştü aklıma.Zaten epeydir o da pek takım çalıştırmıyor bu aralar.O da daha iş yerindeymiş,eyi bakalım diye mıraldandık kendi kendimize.

Sonrası biraz sürpriz gibi,gene uzun bir süredir görmediğimiz Muhittin Başaran.Vay hocam,vay Ali abim derken futbol muhabbetine daldık.Ne yapıyorsun takım çalıştırmayacakmısın gali diye başladık.Abi Tavşanlı’da teknik adamlık yapmak,dışarıdan göründüğü kadar kolay değil deyince,hocam ben o kadar dışardan sayılmam diye atladık.Valla açıkcası bir kaç kulüple görüştük deyince,hangileri dedik de ağzından lafı alamadık doğrusu.

Muhittin hocayı da yolladık tabi çay ikram ettik ya.Karşıda Beyköysporun kaptanı Ahmet Büber’i görünce seslendik.Futbolcu ile konuşunca konu tabi ki futbol.Babası Mustafa Büber de Beyköysporu kesin olarak çalıştırmayacakmış bu sezon.Mustafa hocayı da arayıp konuştuk tabi.Neyse kaptan Ahmet’de çok kalmadı,koşmaya başlayacakmış.Koş koş dedik tabi,ne diyeceğiz başka.

Bu arada elimizdeki taka telefonla da resim derdindeyiz.Fotoğrafçılığıda Ramazan’a havale ettik.O da çay ocağının camında yazılı Yeşil Bursa yazısının çıkması derdinde.Bu fotoğraflara bir çay da benden sana dedi Ramazan.Yaşa dedik benden de sana bir sigara olsun.Hayırlı işler deyip ayrıldık niyetimiz eve kapağı atmak tabi.

Giderken reklam powere uğradık,bizim sitenin eli ayağı Kadir’dir.O yoktu ama yeğeni Eren vardı,beş dakika soluklanmak maksat.Orada oturan bir genç,amca sen Nihat’ın babası mısın dedi.Evet bildin bravo dedik.Peki sen dedim ne iş yaparsın adın nedir?Ahmet’miş adı ve makinistmiş vallahi çok güzel dedim.Bu yaşıma geldim ilk kez de bir makinistle tanışmış oldum.Ahmet Dumlupınar Üniversitesinde mesleği ile ilgili bölümden mezun olmuş.

Eve girdiğimizde saat tam 17.55 di.Evet tam öyleydi telefondan saate baktım çünkü.Şimdi dostlar dışarıda dolaşırken,maske takmayı ihmal etmeyelim.Sosyal mesafeyi koruyalım ve gereksiz yere dışarılarda dolaşmayalım.Ha unutmadan şunu da ekleyeyim.Sabah saat 11.00 gibi ilçe sağlık müdürlüğünden geldiler eve.Efendim corona testi yapacaklarmış.Doğru mu yaptım yanlış mı tam bilemiyorum.Ancak ben,bana test yapmalarını kabul etmedi.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.