Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

Kütahya’da 450 yıllık tarihi Lala Hüseyin Paşa Hamamı, eski ihtişamına yeniden kavuşuyor

Kütahya’da tarihi hamamlar bir bir restore ediliyor.

Kentte, Balıklı Hamamı’nın restorasyonunun tamamlanmasının ardından Tarihi Lala Hüseyin Paşa Hamamı’nın da restorasyon çalışmalarına başlandı.

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarında 450 yıllık Lala Hüseyin Paşa Hamamı, dönem mimarisine uygun olarak yıllar sonra tekrar turizme kazandırılacak. Osmanlı padişahlarından 2. Selim döneminde yaptırılan hamamın restorasyonu hakkında bilgiler veren Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Ali Hürata, Mart ayında ihalesi yapılan hamamın çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar hizmete açılacağını ifade etti.

Hürata, “Yapı, 1566-1568 yılları arasın yaptırılmış bir hamam. Bir rivayete göre hemen yanı başında bulunan Lala Hüseyin Paşa Camiin’den önce bitirildiği söyleniyor. 2. Selim döneminde yaptırıldığı için dönemin mimar başı olan Mimar Sinan dönemine rastladığı için onun eserleri arasında yer alıyor. Ancak kesin bir bilgi yok. Müstecirler döneminde hamam ile ilgili çok fazla bilimsel olmayan müdahaleler olmuş. Biz şu anda bu gereksiz müdahaleleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. 900 bin TL’yi aşan bir maliyeti olan hamamın restorasyon maliyeti keşif artışları ile 1 milyon TL’yi aşacak. Ecdadımızın bize mirası olan bu hamamın restoresini tamamlayıp tekrar halkımızın hizmete açacağız” dedi. (HCA-EFE)

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.