Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

KÜTAHYA VALİSİ ALİ ÇELİK’DEN KADINA ŞİDDET MESAJI

Kadın; çocuk, anne, kardeş, arkadaş, eş; ama her şeyden evvel insan. Kâinatın en değerli varlığı olan insana yapılan şiddet ise insanlık dışı bir tavır ve bir hak ihlalidir.
Bugün tüm dünyanın ortak gündem maddelerinden biri olan “kadına şiddet”in bizim topraklarımızda da hâlâ konuşuluyor olması geçmişimizi, medeniyetimizi, milli ve manevi değerlerimizi düşündüğümüzde ne yazık ki utanç verici.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, bu anlamda kadına ve aile içi şiddete dikkat çekme, şiddetin üzerine düşünme, çözüm üretme imkânı sunması açısından önemli bir farkındalık günü.
Kadına yönelik şiddet içeren hiçbir davranış ve tutumu asla kabul etmiyor; bu konudaki mücadelemizi “sıfır şiddet” hedefiyle sürdürüyoruz.
Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de tüm kurum ve kuruluşlarımızla üstün bir sorumluluk anlayışı içerisinde üzerimize düşen görevi yerine getirme gayretindeyiz. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında her hafta düzenlediğimiz toplantılarımızda uygulanan tedbirleri ve şiddeti oluşturan durumları değerlendiriyor; personelimizi, kadınlarımızı, gençlerimizi ve ailelerimizi şiddete karşı bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.
Eğer bir yerde kadına şiddet varsa o şiddet herkese yapılıyordur. Bir yerde kadına haksızlık varsa o tüm insanlığa yapılan haksızlıktır. Yaşanılan şiddet bir kader değildir. Kadınlarımızın yalnız olmadıklarını, Devletimizin daima yanlarında olduğunu bilmelerini isterim.
Şiddet gören, görme ihtimali olan ve mağdur kadınlarımız 183 ve 112 hatlarını arayabilir; Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) ile tek tuşla güvenlik güçlerimize ulaşabilirler.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle tüm kadınlarımıza mutlu, huzurlu, sevgi dolu ve şiddetten uzak bir yaşam diliyorum.
Ali ÇELİK
Kütahya Valisi
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.