Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

KÜTAHYA ASKF DEN KULÜPLERİMİZE DUYURU

Kütahya ASKF sitesinde,kulüplerimize,dernekler kanununda yapılan değişiklikler konusunda bir duyuru yayınladı.

5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nda Önemli Değişiklik

Türkiye Büyük millet Meclisi tarafından kabul edilen ve 26 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan 7226 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (“Torba Yasa”) ile 5253 sayılı Dernekler Kanunu (“Kanun”) ‘nda bir takım değişiklikler yapılmıştır.

5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nda Önemli Değişiklik

Türkiye Büyük millet Meclisi tarafından kabul edilen ve 26 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan 7226 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (“Torba Yasa”) ile 5253 sayılı Dernekler Kanunu (“Kanun”) ‘nda bir takım değişiklikler yapılmıştır.

Gençlik ve Spor Kulüpleri Yönetmeliği gereğince dernek statüsünde bulunan Federasyonlarımız ve Amatör Spor Kulüplerimizi bu değişiklikler etkilemektedir.

7226 sayılı torba yasa ile Dernekler Kanunu’nda yapılan değişiklikler şu şekildedir;

İlk olarak torba yasa ile Kanun’un 23. Maddesinde değişiklik yapılarak genel kurulda üyeliği kabul edilenlerin ve üyelikleri sona erenlerin adını, soyadını, doğum tarihini ve kimlik numarasını kabul edilme ve sona erme tarihinden itibaren kırk beş gün içinde merkezinin bulunduğu dernekler birimine bildirmekle yükümlülüğü getirilmiştir. Torba yasa ile getirilen değişiklikten önce yönetim kurulu ve derneğin diğer organlarına seçilen asıl ve yedek üyelerin bildirilmesi gerekmekteyken işbu yasanın yayınlandığı 26.03.2020 tarihinden itibaren dernek üyeliğine yeni kabul edilen kişiler ve dernek üyeliğinden ayrılan kişilerin de bildirilmesi gerekecektir.

Bir diğer değişiklik ile Kanun’a “Ek Madde 2” eklenerek 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’na göre derneklerle ilgili her türlü kayıt ile iş ve işlem elektronik ortamda da yapılabileceği hüküm altına alınmıştır.

Torba yasa ile getirilen en son ve belki de geçiş hükmü içerdiği için en ivedi değişiklik ise Kanun’a eklenen geçici maddedir. Buna göre Kanun’a Üyeliği Devam Edenlerin Bildirilmesi başlıklı Geçici Madde 1 eklenerek derneklerin bu değişikliklerin yürürlüğe girdiği 26 Mart 2020 tarihinden itibaren altı ay içinde, üyeliği devam edenlerin adını, soyadını, doğum tarihini ve kimlik numarasını merkezinin bulunduğu dernekler birimine bildirmesi gerektiği hüküm altına alınmıştır. İşbu hüküm uyarınca bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeyen dernek yöneticilerine ise Kanun’un 32. Maddesinin s bendi uyarında 500,00 Tl idari para cezası verileceği düzenlenmiştir.

7226 sayılı torba yasa ile 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nda yapılan işbu değişiklik gerek getirdiği yeni ve zorunlu yükümlülükler ve gerekse de para cezaları ile dernek vasfında tüzel kişiliğe haiz spor kulüpleri açısından önem teşkil etmektedir.

Kulüplerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına, ilgili değişikliklere dikkat etmelerini önemle rica ederiz.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.