Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

KURUÇAYDA BİR SERACI HAVVA ÖZDEMİR

Tavşanlı’ya bağlı Kuruçay beldesinde oturan Havva Özdemir, 2 serada domates ve biber yetiştirmeye başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘genç çiftçi’ projesine dahil olan Özdemir, devletten aldığı destekle sera sayısını 17’ye yükseltirken, yetiştirdiği ürünlere de salatalık ve patlıcanı ekledi. Son 5 yılda 17 serada yaklaşık 6 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan Özdemir, “Beldede 2 serada domates, biber, salatalık, patlıcan gibi birçok ürün yetiştiriyoruz. Devlet önümüzü açtı. Devletten aldığımız destek ile işimizi büyüttük. Aldığımız destek ile bin metrekare sera kurduk ve onu daha da büyüterek 2 serayı 17’ye çıkardık. Şu anda 6 bin 400 metrekare kapalı alanda her mevsim ürün yetiştiriyoruz. Kazancımız Allah’a şükür yetiyor ve artıyor bile. Her istediğimizi alıyoruz. Ben yetiştiriyorum, eşim de pazara götürerek yetiştirdiğimiz ürünleri satıyor. İşimi severek yapıyorum ve herkese de tavsiye ediyorum. Sıcak havalarda biraz zor oluyor, ancak severek yaptığım için işimiz zor gelmiyor. Bir kız bir de erkek çocuğum var. Onlara da tavsiye ederek üretimde bulunmalarını istiyorum. Başkasının işinde çalışmaktansa kendi işini severek yapıyorsun” dedi.

Asım Özdemir de eşine her zaman destek olduğunu belirterek, “Eşimin ürettiği ürünleri pazarda satarak evinin geçimini sağlıyoruz. Devletimizden aldığımız destek bize geçim kapısı oldu. Yeni projelerle bu işleri daha da büyütmek istiyoruz” diye konuştu.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.