Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

KSBÜ REKTÖR YARDIMCISINDAN AŞI AÇIKLAMASI

AŞININ GELMESİYLE RAHATLAMA BEKLENİYOR”
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Covid- 19 ve güncel durum ile ilgili farklı TV kanallarında açıklamalarına devam ediyor. Perçin Renders konuk olduğu Pamukkale TV ve Olay TV’de, “Aşının gelmesiyle rahatlama bekleniyor.” dedi.
#KSBÜ– Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Dezenfeksiyon, Antisepsi ve Sterilizasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, vakaların pik yaptığı aralık ayının başındaki dönemde, Kütahya’da günlük test kapasitesinin 3 binlere kadar ulaştığının altını çizerek, “Bu da gerçekten hassas testlerle çalışırken çok yorucu oldu. Laboratuvarda çalışırken de kişisel koruyucu ekipmanlarla çalışmamız gerekiyor. Çünkü tehlikeli bir örnekle karşı karşıyasınız. Ama bu süreci sağlık çalışanlarının, laboratuvar personelinin özverisi; Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu ve İl Sağlık Müdürlüğünün desteğiyle aştık. Başarıyla sonuçlandırdık. Artık yavaş yavaş test sayıları da düşüyor. Bundan sonra aşının gelmesiyle rahatlayacağız diye umuyorum.” şeklinde konuştu.
“POZİTİFLİK ORANLARINDA DÜŞÜŞ VAR”
Hem test sayıları hem de testlerdeki pozitiflik oranlarında bir düşüş meydana geldiğini belirten Perçin Renders, “İstanbul için yüzde 20 olarak açıklandı ama Kütahya veya diğer illerde farklı rakamlar çıkabilir tabii ki. Bu 15 günlük sürede testlere yansımasını gördük ancak hastanede yatan hastalara yansıması için biraz daha beklememiz gerekecek. Hastanede yatan hasta sayısı, yoğun bakım doluluk oranlarında bu kadar düşüş henüz görmüyoruz. Hastaneler hala maalesef yoğun. Bu da ağır vakaların yatıyor olmasından kaynaklanıyor. Ağır vakalar iyileştikten sonra inşallah oraya da yansımasını göreceğiz. Sağlık personeli hala çok yoğun bir şekilde çalışıyor.” diye ifadeler kullandı.
ŞEHRİMİZE DİŞ HASTANESİ KAZANDIRDIK”
Rektör Yardımcısı Perçin Renders, yakın zamanda hizmete açılacak olan KSBÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgilendirme yaparak şunları söyledi: KSBÜ olarak yeni bir hastane açıyoruz. Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimiz çok yakında hizmete başlayacak. Orası da engelsiz bir hastane olarak hizmete sunulacak. Bu anlamda da çok mutluyuz gerçekten. Çünkü eski bir binayı alıp yenileyerek şehrimize bir hastane kazandırdık. Bu anlamda gerçekten keyifliyiz. Yeni bölümler açmaya çalışıyoruz. Hızla büyüyoruz, o yüzden mutluyuz. Bu çalışmalardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya teşekkür ediyoruz.”
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.