Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

KSBÜ AKADEMİK AÇILIŞ YILI

Vali Ali Çelik, KSBÜ’nün Akademik Yılı Açılışına Katıldı
KSBÜ 2020-2021 Akademik Yılı törenle başladı. Kütahya Valisi Ali Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen akademik yılın ilk dersini eski Sağlık Bakanlarından Prof. Dr. Recep Akdağ verdi.
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) 2020-2021 Akademik Yılı açılışı ve ilk ders sunumu gerçekleştirildi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm tedbirlerin alındığı ve pandemi koşullarına uygun katılımla KSBÜ Hekim Sinan Konferans Salonunda düzenlenen açılış törenine; Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu katıldı.
YouTube üzerinden canlı yayımlanan törene; eski Sağlık Bakanlarından Erzurum Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ile öğrenciler çevrim içi katıldı.
PROF. DR. VURAL KAVUNCU: EN İYİ ÜNİVERSİTELER ARASINDAYIZ
Törenin açış konuşmasını KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Türkiye’deki en iyi üniversiteler arasında olduğunu belirten Kavuncu, “Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz sağlık temalı kurulan, bilimi ve sağlık alanında araştırmayı önceleyen, nitelikli ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunarak mükemmelliği hedefleyen, öğrencilere çağdaş bir eğitim imkânı sunan yeni nesil bir üniversitedir. Kurulduğu günden bu yana 200’ü geçen sayıda akademisyen kazandırdık. Bir öğretim elemanı başına 9 öğrenci rakamına ulaştık. Bu oran ile ülkemizde en iyi üniversiteler arasındayız” dedi.
VALİ ALİ ÇELİK: KSBÜ, ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZDEN BİRİ
2020-2021 akademik yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Ali Çelik, “Kurulduğu günden bu yana kaliteli eğitimi, nitelikli kadrosu, sunduğu imkânlar ve ilimize sağladığı katkılarla önemli değerlerimizden biri olan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizin yeni akademik yılını tebrik ediyor; akademik ve idari personelimizin, öğrencilerimizin en kısa sürede kampüslerine kavuşmasını diliyorum” dedi.
“SAĞLIK CAMİASINA MİNNETTARIZ”
KSBÜ’nün sağlık alanındaki faaliyetleriyle sağlık altyapısının geliştirilmesine ve pandemi sürecine ciddi katkılar sunduğuna dikkat çeken Vali Çelik, “Güçlü bir altyapı, güçlü bir yetişmiş insan gücü olmadan bu hastalığın yaratmış olduğu etkileri aza indirmek mümkün değil. 24 saat esasıyla sürdürdüğümüz pandemiyle mücadelemizin bir parçası da öğretim üyelerimiz. Dolayısıyla üniversitemizin hem altyapı hem de yetişmiş insan gücünde sunduğu avantajları ziyadesiyle yaşıyoruz. Bu sürece katkı sunan, fedakârlık noktasında gerekli azmi gösteren, destek veren herkese minnettarız” diye konuştu.
İLK DERSİ PROF DR. RECEP AKDAĞ VERDİ
Vali Ali Çelik’in konuşmalarının ardından Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, 2020-2021 akademik yılının ilk dersini verdi. Akdağ, “Türkiye Sağlıkta Dönüşüm ve Dönüşümsel Liderlik” başlıklı sunumu eşliğinde; sağlık sistemi gayeleri ve Sağlıkta Dönüşüm Programının (SDP) sonuçları, SDP için politik yaklaşım ve reformlar, etkinlik ve 10 yıllık SDP sonrasında yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.