Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

KENDİMİZİ KANDIRIYORUZ HEP BİRLİKTE

Gelmişiz Ramazan ayının 9. gününe saat akşam altı ya az bir şey kaldı.Valla Salı Pazarı da var ve yakın,lakin oruç ağızla hiç turalayamayacağım.Yatıp uyumak da varda,nedense bugün pek de uyuma isteği gelmiyor.En iyisi Tavşanlı amatör futbolu hakkında,epeydir aklımızdan geçenleri ucundan,kıyısından toparlamaya çalışmak.Biliyorum gene zülfü yare de dokunmuş olacağız da,ramazan günü gene zırvalamış diyenlerde olacaktır.Kimler olacak bunlar,yaptığımız doğru tesbitlerden,işlerine gelmeyenler.

Her neyse birinci meselemiz Tavşanlı amatör futbolunun,alt yapı mevzusudur.Tavşanlı’da amatör futbolumuzda alt yapı var diye,kendi kendimizi kandırıyoruz.Evet yurdumun da sorunudur bu konu da,Tavşanlı’mda iyice şirazeden çıkmıştır.Alt yapı diye alt yapı futbolu diye hikaye yoktur memleketimde.Elbette ciddi anlamda alt yapıya eğilmeye çalışan kulüplerimiz var.Onları da her zaman takdir edip,haklarını teslim etmeye çalışıyoruz.Yazımızın sonunda,ayrı bir paragraf açacağız bu kulüplerimiz için.

5 mayıs akıncılar

Neden alt yapı konusuna girdik paldır küldür.Kardeşim hesapta   U 13 yaş grubu oluşturuldu,çocuklar resmi maçlarda oynayacaklar.Kaç takımdan oluşturuldu,dokuz takımdan.Sonuç daha ilk haftadan üç takım,vaz caydık biz dedi.Bozbelenlilerspor,Demirbilekspor,Ömerbeyspor.Ya kardeşim,doğru dürüst katılmayacaksanız,baştan girmeyin işin içine.

Benzer bir olay U 16 yaşgruplarında,başlangıçta,grup dört takımdan oluşturuluyor.3 Eylülspor,anında vaz geçiyor kaldı üç takım.T.Gençliksporda bildiğim kadarı ile ilk maça çıkmadı bildiğim kadarı ile.T.Linyitspor yaptığı üç maçla Tavşanlı grubu şampiyonu.İlimizde yapılacak müsabakalarda Tavşanlı’yı temsil edecek.Olur da ulusalda Kütahya temsilcisi olursa,laf olsun diye gidecek turnuvaya.İki maça çıkıp,yenilecek ve dönüş.Ha biz bu arada çocuklarımıza söylemiyoruz bu lafları.Bu çocuklar,ilimizde yaptıkıları üç dört maç ile ilimizi temsil etme çabasında oluyorlar.Rakipler bizim çocuklara göre her yönden çok farklı ve bir adım önde geliyor.Tavşanlı’da yapılan U 17 ulusal final müsabakalarında örneğini yaşadık.

2 mayıs deniz

Şimdi bakınız alt yapı deyince bizce şöyle anlaşılmalıdır konu.Biz 2010 doğumlulardan başladığımızı var sayalım.Dokuz yaş grubunda çocukları,takım haline getirebilip,21 yaş grubuna kadar getirebilme çabası içinde olursun.Zaten eğittiğin çocukların tamamının futbolcu olacağı diye bir şart ta yok herkesin bildiği gibi.Önemli olan bu çocukları ciddi anlamda eğitebilmektir.Peki biz alt yapıdaki sporcularımızı ciddi anlamda eğitebiliyor muyuz?Tavşanlı amatör futbolunun bir yerlere varmasını istiyorsak,bu sorunun yanıtını içtenlikle verebilmeliyiz.

1 mayıs güney ve topçuları

Alt yapıya ciddi olarak eğilebilmek istiyorsak,bu konu da samimi isek bunun iki yolu vardır.Birincisi radikal bir karar gerektirir,kulüp sayısını azaltmak.Nasıl azaltılacak,aynı bölgede ki takımları birleştirip,aynı çatı altında toparlanabilmeyi başarabilmek.Biraz güç olacağının biz de farkındayız elbette.İkinci yol,kulüplerimizi hiç olmazsa alt yapıda,yapılabilecek bir protokol ile birlikte çalışmalarını sağlayabilmek.Eğer kulüplerimiz alt yapıda birlikte çalışmayı becerebilirlerse,minik sporcular parça parça dağılmamış olur.

Alt yapılarımıza önem verilmesini sağlamak da,bizce önce Kütahya ASKF ya düşmektedir.Kütahya ASKF kulüplerimizin göstermelik olarak alt yapı müsabakalarına çıkma hikayelerine izin vermemelidir.Ve açıkcası Kütahya ASKF  Tavşanlı’da her yaş grubu oluşturma taleplerine sıcak bakmamalıdır.Öyle dört takımla,beş takımla lig oluştur.Sonra ikisi katılmaktan vaz geçsin.

Ben gene biliyorum,zordur diye başlayayım,alt yapıda bir yere varabilmek istiyorsak,kurumlar arası ve takımlar arası iş birlikleri ciddi anlamda gözden geçirilmelidir.Kütahya ASKF,Kütahya il ve ilçe spor müdürlükleri,Kütahya TÜFAD ve il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri arasında müthiş bir koordinasyon sağlanabilmelidir.

14 mayıs linyit alt

Alt yapıya ciddi anlamda eğilmeye çalışan kulüplerimiz de var elbette.En başa T.Linyitsporu yanınada Akıncılarsporu koyarsak yanlış olmaz.Bizim takip edebildiğimiz kadarı ile ciddi anlamda her yaş grubunda vardır T.Linyitspor ve Akıncılarspor.T.Gençlikspor ve Hanımçeşmespor eh işte diyebiliriz.Çok yeni kulübümüz Erdem Gençlik ciddi anlamda ilgileniyor diyebilirim.Son zamanlarda Beyköyspor,alt yapı için ciddi çalışmalar içine girecek gibi görünüyor.ıkına sıkına altı takım adı sayabildik görüldüğü gibi.

Alt yapı Türk futbolunun olduğu gibi Tavşanlı amatör futbolunun da kurtuluşu olabilmelidir.Kendi futbolcularımızı kendimiz yetiştirebilirsek,bir şeyler başarmış olabileceğiz.Yoksa parayı bastırıp,futbol takımı oluşturmakla her zaman başarı gelmiyor.Para her şey olmuyor işte.Buyurun önce yurdumdan iki örnek,Fenerbahçe ve Aliağa Futbol A.Ş biri profosyenel biri amatör iki kulüp.Bastılar parayı,bastılar parayı,topladılar futbolcuları,sonuç,uçtu gitti paralar.Tavşanlı amatör futbolunda da,temel mantalite olarak iki takım aynı şeyi yaşamadı mı?Süper amatör ligde Gürağaçspor,1.amatör ligde Çukurköyspor,gitti paracıklar emme başarı yok..

Ha biz ne spor uzmanıyız ne de futbol uleması,sıradan bir sporsever sıradan bir takım taraftarıyız.Yazdıklarımızın tamamını bir sporseverin düşünceleridir diye yorumlamak gerekir.Her neyse yazacağız derken akşamı ettik sayılır.Bütün değerli takipçilerimizin sağlıklı olarak nice Ramazan ayları görmelerini diliyorum.Kendimi

Türkü severiz diyoruz ya hep,bu kez yazının sonlarında açtık you tube yi.Afyon türküsü.Emirdağı hemde Beyazıt Öztürk söylüyor.

emirdağı birbirine ulalı
altın yüzük parmağında dolalı gelin dolalı

burnun mu büyüdü gelin olalı
kız iken ben seni seven oğlanım gelin oğlanım..

5 mayıs ben deniz

 

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.