Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci
DCIM100MEDIADJI_0063.JPG

Spor Haberleri

KARAKOVA TESİSLERİMİZE İSİM VERELİM

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar davrandık.Son olarak Tavşanlı Belediyesi- Erdem Gençlikspor iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Nihat Özerdem minikler turnuvasında gene bu isim mevzu aklımıza takıldı.Neden takıldı derseniz,turnuvayı organize edenler,ikiye bölünen sahanın birisine,Burhan Zorba birisine Bülent Geren ismini vermişler.Bizim de hoşumuza gitti doğrusu.Ve sanırım bu isim verme işlemi,bütün sporseverlerin de beğenisini kazanmıştır.

Biz daha önceleri de karakovadaki sahalara isim verilmesi konusunu dile getirdik.Açıkcası karakova 1,karakova 2,eski karakova diye anılması çok banal geliyor bize.Diyoruz ki bu sahalarımıza,birer isim verelim.Hatta ada stadına da oraya yakışır bir isim verelim.Bu ismi ada  ismi ile birlikte de kullanabiliriz.

Şimdi bakın mesela bu statların birine benim adımı verebilirsiniz.Ali Mermer stadı,yakışır ya bence.Statlar yenilenene kadar mezbelelik diye az dilimize dolamamıştık.Beğenmediniz mi,o zaman Tuna İşleyen adını verin.O da amatör sporumuzun peşinde koşan basın emekçisi.Gerçi benim hızıma yetişemez ama olsun o kadarlık.Bu da mı olmadı Zafer Özer ismini verin,Tavşanlı’nın sesi muhabiri.Ama yok Zafer’e benim de pek aklım yatmadı.O sporun peşinde benimle,Tuna kadar koşmuyor.Hem Zafer’in ismi olursa,bakmışsın Alibey Aydın celallenir.Ben dururken nasıl Zafer Özer ismi verilir diye.

1 temmuz tandoğan

Her neyse işimiz şaka biraz da gır gır olsun istedik.Hadi lenn diyenleri de duyar gibi oldum açıkcası.Ben biliyorum ki,konu spor olunca,bu tesislere isimleri verilebilecek çok değerli,isimlerimiz var.İşte bu isimlerin adını vererek öneri olarak yetkili birimlere tekrar hatırlatmak isterim.

Önceliği İhsan Tandoğan’a vermek isterim.Tavşanlı’lar kendisini iyi tanır,namı diğer Tak Tak hoca.Tarih öğretmeni olarak,Tavşanlı’da verdiği hizmetten çok daha fazlasını,ilçemiz spor müdürü olarak başarmıştır İhsan Tandoğan.1985 ile 1992 yılları arasında ilçemiz Gençlik ve spor müdürlüğünü yapmıştır.Bizim bildiğimiz aynı zamanda bu müdürlüğün kurucu müdürü olduğudur.

1 temmuz tak tak hoca heykel

Bakınız sayın İhsan Tandoğan döneminde,Tavşanlı’da yapılmış spor faaliyetlerinden bir kısmını dile getirmeye çalışalım.Türkiye’de ilk kez,serbest güreş finalleri bir ilçede düzenlenmiş ve o ilçe Tavşanlı olmuştur.Çin ve Küba Güreş Milli takımları Tavşanlı’ya getirilmiş ve gösteri müsabakaları yapılmıştır.Üniversiteler arası futbol müsabakası finali Tavşanlı’da oynanmıştır.

İhsan Tandoğan’ın müdürlüğü döneminde,Tavşanlı’da futbol ve voleybol hakem kursları açılması sağlanmıştır.Bunun neticesinde,36 futbol ve 12 voleybol hakemi kazandırılmıştır.Şimdilerde kort halı saha diye bildiğimiz halı saha ve Akıncılarsporun halı sahası Tavşanlı Belediyemiz iş birliği ile Tavşanlı sporuna kazandırılmıştır.Bunlar ilk planda aklımıza gelenler ve araştırmalarımız sonucu edindiğimiz bilgiler.Soralım şimdi bu tesislerden birisine İHSAN TANDOĞAN ismi verilse yakışmaz mı,güzel olmaz mı?

1 temmuz yalçın ben erhan

İkinci olarak Türk futboluna adını altın harflerle yazdırmış bir isim var aklımızda,YALÇIN KILDIRAN.Futbola Moymulspor alt yapısında başlamış.Tavşanlı Linyitsporla adını duyurmuş,Kocaelisporla futbolda efsaneleşmiş bir isim.Ayrıca,Petrolofisi,Zeytinburnuspor,Malatyaspor,Şanlıurfaspor ve İzmitsporda forma giymiş,her oynadığı takımda Tavşanlı’mızın ismini duyurmuş bir futbol üstadı.

1 temmuz yalçın kıldıran seminer

Yukarıda saydıklarımızı çerez niyetine bile diyebiliriz.Yalçın Kıldıran uluslararası alanda,Kocaelispor forması ile UEFA kupasında oynayan tek Tavşanlı’lı futbolcudur.Gene Kocaelispor forması ile Türkiye kupasını kazanmış tek Tavşanlı’lı futbolcu olma özelliğini de taşımaktadır sayın Kıldıran.

1 temmuz yalçın linyit

Yalçın Kıldıran için söylenebilecek çok şey var elbette.Örneğin yurdumda Cumhurbaşkanlığı kupasında oynayan tek Tavşanlı’lıdır.Türkiye üçüncü liginde 26 golle gol kralı olmuştur.Profosyenel liglerde 94 gol atma başarısını da göstermiş bir isimdir Yalçın Kıldıran.Gene sorarak noktalayalım,böyle muhteşem kariyere sahip,Tavşanlı’lı bir futbolcunun isminin tesislerimizdeki bir sahaya ya da ada stadına isminin verilmesi güzel bir olay olmaz mı?

Bir başka futbolcu ismi daha var aklımızda.Başka bir yazımızda dile getirmeye çalışacağız,bir kaç başka isimle.Hadi bir soru ile kapatalım,kim biliyor Tavşanlı’dan ilk kez amatör milli takıma çağrılan futbolcu kimdir?

1 temmuz yalçın kocaeli

4 Comments

4 Comments

  1. Mustafa Kıldıran

    2 Temmuz 2019 at 14:59

    Diğer isim de ilk milli amatör futbolcu Ali Fuat Sakarya dur Ali amca

    • ali mermer

      3 Temmuz 2019 at 03:12

      sağolasın Mustafa.kalplerimiz birmiş.

    • ali mermer

      3 Aralık 2021 at 19:09

      Zaten onu kast ettik..belki cümle düşüklüğü var bende..

  2. Ali yaman

    11 Ekim 2019 at 09:44

    Ali Mmermer bey.yazinizi bir nefeste okudum spor alaninda kutahya ve ilcelerinde kim ne yapmis bilgilendim.69 yasindayim .yaklasik 60 yil once supapli topla bizi bolu seben alpagut koyunde tanistiran ve bize o topu hediye eden İhsan Tandogan hoca olmustur.O gunku sevincimi sizinle paylasmak hocamada kosenizden saygilarimi iletmek isterim.sygilarimla

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı. 

Spor Haberleri

ALİ MERMER:Erkan merhaba nasıl geçiyor coronalı günler diyeyim önce? ERKAN GÜNEŞ:-İlk önce herkes gibi zorlu bir süreçten geçiyoruz ama artık sonuna doğru gidiyoruz ben...