Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

İSİM MEVZUU İKİ FUTBOL BİR SANAT ADAMI

Karakova tesislerini mezbelelik olmaktan kurtaran,her kurum ve her bireye elbette teşekkür ediyoruz,gösterdikleri çaba ve verdikleri emekler için.Ancak dün de yazdığımız gibi,bu tesislere, Tavşanlı’mızın değerli isimlerinin verilmesi konusunda ısrarcıyız.Bu günde üç isim önermeye çalışacağız nacizane.Mehmet Bacaksız,Fuat Sakarya ve Ahmet Uluçay.

Şimdi özellikle yeni nesil kolay kolay hatırlamayabilir.Fuat Sakarya Tavşanlı’dan ilk milli formayı giyen isimdir.1940 Tavşanlı doğumludur Fuat Sakarya evli ve dört çocuk babasıdır.

2 temmuz fuat abi

Fuat Sakarya 1958 ile 1974 yılları arasında Tavşanlı Linyitsporda futbol oynamıştır.Tabiki o zamanlar takımın ismi sadece Linyitspordu.Şimdilerde Tunçbilek’te T.Linyitsporun antrenman sahası olan statta,bizde çocukluğumuzda bu futbol dehasını izleme şansını bulmuştuk.Futbolu bıraktıktan sonra iki yılda Linyitsporda teknik direktörlük yapmıştır.

2 temmuz fuat abi 11

Fuat Sakarya 1966-1967 sezonunda Tavşanlı’da ilk kez amatör milli futbolcu olmayı başarmış bir isimdir.Sonrasında dört kez milli olma başarısını yakalamıştır.

2 temmuz ben bacaksız gemi

Gene futbol oynamış ve sonrasında Tavşanlı basının tanınmış ismi olmuş bir kişiden bahsetmek isterim gururla.Neden gururla özellikle,biz basında yazı işleri hikayesine daldıktan sonra,arkadaşlığımızı ilerlettiğimiz rahmetli Mehmet Bacaksız.

2 temmuz ben bacaksız çakırgün

Mehmet Bacaksız Tavşanlı 1943 doğumlu,küçük sayılabilecek 15 yaşında,Tavşanlı Gençliksporda futbola başlamış.Askerlik görevini yaptıktan sonra,1965-1968 yıllarında Linyitsporda kalecilik yapmış.Sonrasında Tavşanlı Gençliksporda 36 yaşına kadar kaleciliğini devam ettirmiştir.Tavşanlı TV nin kuruculuğundan olup,foto muhabirliği yapmaya başlamıştır.Neredeyse gitmediği kentimiz ve tanımadığı ünlü kalmamıştır.

Tavşanlı Linyitsporun üçüncü ligde şampiyon olduğu sezon takımda yönetici olarak görev yapmıştır.İyi bir T.Linyitsporlu iyi bir Fenerbahçeli olmuştur her zaman için.T.Linyitsporun son dönemde PTT .1 ligde oynadığı dönemde,birlikte çok deplasmana gitmenin keyfini de yaşamışızdır.Mehmet Bacaksız’ı rahmetle anıyorum.

Ve Tepecik beldemizden yetişmiş,uluslararası bir şöhrete erişmiş film yönetmeni Ahmet Uluçay.Yönetmenliğe tam anlamıyla başlamadan önce çeşitli işlerle meşgul olan Ahmet Uluçay,yönetmen olarak uluslararası başarıyı yakalayabilen bir Tavşanlı’lı.Sanat dünyasında köylü yönetmen olarak anılmasına karşın o kendisini,köyde yaşayan yönetmen olarak tanımlardı.İlk kısa filmi OPTİK DÜŞLER 1993 yılında çekilmişti.

2 temmuz uluçay 13

İlk uzun metrajlı filmini 2002 yılında çeken ünlü yönetmen, “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” filmiyle İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü, San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü, Sinema Yazarları Derneği Türk Sineması Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo Ödülü, 7. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Kurgu Ödülü ile Karadeniz Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi İlk Film Ödülü gibi çok sayıda ödül aldı.

2 temmuz uluçay 12

Filmlerinden bazıları şöyle:

“Bozkırda Deniz Kabuğu”, “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak”, “Exorcise”, “Uzun Metrajın Resmi”, “Epileptic”, “İnci Deniz Dibinde”, “Minyatür Kosmos’da Rüya”, “Bizim Köyün Orta Yeri”, “Optik Düşler”, “Koltuk Değneklerinden Kanat Yapmak”

Hatıralardan silinmeyen “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” filmiyle aldığı ödüllerden bazılar ise şunlar:

2 temmuz uluçay 11

San Sebastian Film Şenliği 2004 “Jüri Özel Ödülü”, 26. Montpellier Film Festivali 2004 “En İyi Film”, 23. İstanbul Film Festivali 2004 “En İyi Film”, 16. Ankara Film Festivali 2005 “En İyi Film”, 26. Siyad Türk Sineması Ödülleri 2004 “En İyi Film”, 26. Siyad Türk Sineması Ödülleri 2004 “En İyi Yönetmen”, 26. Siyad Türk Sineması Ödülleri 2004 “En İyi Senaryo”, 45. Uluslararası Selanik Film Festivali 2004 “Özel Mansiyon”

Şimdi bu kez bu üç isim için soralım,tesislerimize bu isimlerden birisin verilmesi güzel bir olay olmaz mı?

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.