Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

İSİM MEVZU VE TESİSLERİMİZİ HOR KULLANMAYALIM

Şu isim mevzuuna gelmek asıl niyetimiz ama aklımıza şiir takıldı.Sever misiniz şiirleri şiir okumayı?Ben severim açıkcası,şiirlerimizi de şairlerimizi de.Büyük usta Nazım Hikmet,Sabahattin Ali,Orhan Veli,Tevfik Fikret,Cahit Sıtkı Fazıl Hüsnü Dağlarca,Ahmet Arif ve elbette Can Yücel hemen ilk anda aklıma takılan hepsi bir birinden kıymetli Türk şairlerimiz.Sabahattin Ali’nin şu şiiri ne güzeldir.

Kimseyle hiçbir konuda
Yarış halinde değilim
Kimseden akıllı
Kimseden güzel
Kimseden iyi olma gibi
Bir iddiam yok
Kimse için en değilim
Daha değilim
Bu devasa iddiasızlığın
Bana verdiği
Özgürlüğün hastasıyım.

Efendim az biraz ara vermiş gibi görünsek de,şu karakova tesislerine isim verilmesi konusu sürekli aklımızın bir kenarında.Bu güzel tesislere isim vermek,verilecek ismi tesbit etmek bu kadar mı zor?Bu statlara isim verdiğimizde aynı zamanda ruh da vermiş olacağımız,kimselerin neden aklına gelmiyor?

Sayın Tavşanlı Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor müdürüm.Bu işe öncülük etmelisiniz,Tavşanlı Belediyesi ile gerekiyorsa kaymakamlığımız ile temas kurup isim konusuna çözüm getirebilirsiniz.Birey ismi verdiğimiz zaman, A kişisini küstürür,B kişisini darıltırız diyorsanız,bir sürü ulusal bayramımız var.29 Ekim Cumhuriyet,19 Mayıs,23 Nisan,30 Ağustos tüm Tavşanlı’ların sıcak bakacağı isimler olacaktır.

Yazmışken dile getirmek istediğimiz bir konu da sporseverlere yönelik olacaktır.Bakınız daha bir sene öncesinde mezbelelik gibiydi buralar.Şimdi işin doğrusu ufak tefek eksiklikleri ile güzel tesislere sahip olduk Tavşanlı’lılar olarak.

O zaman biz sporseverlere düşen görev bu tesisleri hor kullanmamak olmalıdır.Oturacağımız koltuklarda efendi gibi oturmasını becerebilmeli,temizliğine de dikkat edebilmeliyiz.Öte yandan,futbol adamlarının kullandıkları,soyunma odaları,lavabo,duş kabinleri gibi bölümleri de futbolcular ve diğer yetkililer dikkatli kullannmalıdırlar.Öyle istenmedik sonuçlarla ayrıldıkları maçların sonlarında,öfke ve kızgınlıklarını,cam çerçeveden,musluklardan,vs vs çıkarmamalıdırlar.

Özdemir Asaf da değerli şairlerimizdendir.Onun bir küçük şiiriyle noktalayalım.
Ben birini sevmiyordum
O da beni sevmiyordu
Bir gün,bir yerde randevulaştık
Ben gitmedim
O da gelmedi



Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.