Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

HEDEFİMİZ DÜNYADAKİ ÜNİVERSİTELERLE REKABET ETMEK

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizin (KSBÜ) de düzenleyici olarak yer aldığı Adım Üniversiteleri Birliği “Kalite Güvence, Öz değerlendirme ve Akran Değerlendirme Süreci Çalışmaları Çalıştayı” düzenlendi. Açılış konuşması yapan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, üniversiteler arası rekabet yerine hedefin dünyadaki üniversiteler ile rekabet etmek olduğunu vurguladı.
KSBÜ- Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, bilimsel, teknik, sosyal ve kültürel üniversiteler arası etkinliklerde iş birliği ve ortak girişimlerde bulunmak üzere bir araya gelen Adım Üniversiteleri Birliğinin “Kalite Güvence, Öz Değerlendirme ve Akran Değerlendirme Süreci Çalışmaları Çalıştayı” düzenlendi. KSBÜ’nün de düzenleyici olarak yer aldığı çalıştayda Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu açılış konuşması yaptı.
REKTÖR KAVUNCU TARAFINDAN YÖKAK’IN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Konuşmasına çalıştayda katkısı bulunanlara teşekkür ederek başlayan Rektör Kavuncu, kalite çalışmalarının önemini vurguladı. Kavuncu, “Üniversitelerde kalite kavramı en önemli kavramlardan bir tanesi. Kalite kavramı, 2000’den sonra ortaya çıkmaya başladıysa da, en önemli kilometre taşı Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) kurulmasıyla oldu. 2015 yılından beri de çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Muzaffer Hocamı ve ekibini yürekten kutluyorum, teşekkür ediyorum. Bütün üniversiteleri motive ediyorlar, kanalize ediyorlar. Burada herkes değişik açılardan katılmış oluyor. Bizler de 2018 yılında kurulan bir üniversite olarak sürecin başında sayılabiliriz. Bu toplantılar esas akran değerlendirmesi dediğimiz konuya çok faydalı olacak.” dedi.
“ADIM ÜNİVERSİTELERİN ÇALIŞMALARINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Rektör Kavuncu, hedefin üniversiteler arası rekabetin değil, dünya ülkeleriyle rekabet etmek olduğunu ifade ederek, “Türk akademi ailesi olarak, hep bir takım halinde, ülkemizin hedeflerine uyabilecek, ihtiyaçlarını karşılayabilecek çağdaş ve modern bir yükseköğretim kurmak için birlikte çalışmak, hareket etmek zorundayız. Yenilikçi ve bilimsel endekslerimizi geliştirmek; eğitim, araştırma ve toplumsal katkımızı daha nitelikli hale getirmek için mutlak suretle yapacağımız işler var. Yine bu toplantıların önemli bir çıktısı da sadece üniversite ve akademi anlamında değil aynı zamanda idari süreçlerin karşılaştırılması ve deneyimlerin paylaşılmasıdır ki, biz bundan da çok yarar görüyoruz. Adım Üniversitelerin çalışmalarını çok önemsiyoruz. Katılımcı hocalarıma saygı ve sevgilerimi sunarım.”
KALİTE KOORDİNATÖRÜ ÇELİK’TEN EĞİTİM
KSBÜ Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Bahar Çelik, söz konusu çalıştayda “Yükseköğretim Kurumlarında Kalite Güvencesi ve Öz Değerlendirme Süreci” konulu eğitim verdi.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.