Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

HARUN BÜBER BEYKÖYSPOR KULÜP BAŞKANI

Amatör futbolumuzdaki yaş gruplarında kontenjan konusu hakkında,kulüplerimizin değerli başkanlarının düşüncelerini almaya devam ediyoruz.Bu kez hep futbolun tam anlamı ile içinde gördüğümüz bir başkan.Beyköysporun sayın başkanı Harun Büber:

14 temmuz ben harun bşkn 11

Öncelikle yaş kontenjanları ile ilgili duruma bakıldığında geçen yıla göre büyük yaş düzenlemesinde bir değişiklik yok. Küçük yaş grubunda geçen sezon 1999-2003 grubundan en az 2 kişi kadroda olacak en az biri oynayacak iken bu sezon 1997 ve daha büyük doğumlu en az beş kişi kadroda olacak.

Oynama zorunluluğu ve alt yaş sınırı yok. Bu düzenlemelerin amacı gençlerin daha fazla oynayıp yetişmelerini sağlamaksa amaca hizmet etmediği ve etmeyeceği muhakkak. Zorlama ile sınırlandırma ile bu amacın gerçekleşeceğini düşünmüyorum. 

14 temmuz harun bşkn kale

Sporcu yetiştirmek başlı başına ele alınması gereken bir konu. Sporcu yetiştirmenin yolu gençlerin mümkün olduğunca erken yaşta spora başlayıp mümkün olduğunca uzun süre sporun içinde kalmalarını sağlamaktır. Bu da altyapı organizasyonu ile olur. Kulüpler altyapıya maddi manevi değişik nedenlerle gereken önemi vermiyor. Buraya mutlaka teşvik ve destek gelmeli. Devamlılık için işin içine milli eğitim bakanlığı girmeli. Spor yapanlara okulda ve üniversiteye geçişte ek puanlar verilmeli. Biz eğer uzun süre altyapı eğitimi verirsek bu kontenjanlara ve zorlamalara gerek kalmaz zaten yetenekli gençler kadrolarda yer bulur.

14 temmuz beyköy takım

Biz kulüp olarak bu düşünceden hareketle bu yıl U11 ve U12 takımları ile altyapı çalışmalarına yeni bir yön verdik. Bu çocuklara bir aksilik olmaz ise 6-7 yıl eğitim vermek istiyoruz. Her yıl yeni bir U11 takımı kurarak aynı şekilde uzun süre altyapı eğitimi almasını sağlamayı hedefliyoruz.

Mevcut durumda her kulüp en az 5 tane 22 ve altındaki yaşlarda sporcu bulmak zorunda. Büyük ihtimalle çoğu kulüp ceza almak için yaşı uygun ama yeteneksiz gençleri kadroya yazacak ve görüntüyü kurtaracak. Kaldı ki 22-23 yaş artık gelişmenin tamamlamış olduğu çağlar. Yirmili yaşlardaki birine verebileceğiniz pek bir şey yoktur.

7 temmuz beyköy

Kısaca bu kontenjan, sınırlamalar ve zorlamaların sporcu gelişimine hiçbir katkısı olmaz. İyi bir altyapı almış sporcu yerine göre 14-15 yaşında profesyonel takımlarda bile oynar. Biz sporcuları yetiştirirsek zaten kendine takımlarda yer bulur. Ayrıca amatör spor her yaştan insanların spor yapmasına imkan vermeli. Maalesef bu düzenleme belli bir yaşı geçtiği için yetenekli ve spor yapmak isteyen kişilerin önünü kesiyor. Ben amatör liglerde hiç bir yaş sınırlamasının olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.