Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

GÜNEY ERDEM İLE FUTBOLUMUZ

ALİ MERMER:Şöyle başlamak isterim.Uzun zamandır tanışırız da sizi hiç kendi ağzınızdan dinlemedik.Anlatabilirmisiniz bana ve okurlarımıza,kimdir Güney Erdem?

GÜNEY ERDEM:1975 Şanlıurfa doğumlu Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Mezunu yıllarca futbol oynamış bunun yanında Badminton Yüzme Bisiklet Rafting Atletizm dalları ile uğraşmış Futbolda(UEFA Elit A Lisans,Futsal Antrenörlüğü,Oyuncu ve Maç Performans(Analiz),Oyuncu İzleme(Scouting),6-13 Yaş Çocuk Futbol Yetiştiriciliği(Halk Eğitim kursları açma)Masaj ve Spor Masörlüğü,Oryantrik,Badminton,Voleybol,Atletizm,Hentbol Antrenörlükleri,Ulusal ve Uluslararası Badminton Hakemliği,HİF Futbol Hakemliği belgelerine sahip.
,Ayrıca Tüfad Kütahya Şubesi Yönetim Kutulu Üyesi(Eğitim Kurulu Başkanı)Erdem Gençlik Spor Kulübü Başkanı
Profesyonel Kulüplerde Altyapı Teknik Sorumluluğu ve Yardımcı Antrenörlük(Tarsus İdman Yurdu,TKİ Tavşanlı Linyitspor,Hatay Kìrıkhanspor,Bursaspor Pilot Takımı Yeşil Bursa A.Ş.Bursa KaracabeySpor…Evli 2 Erkek Çocuk babası…

ALİ MERMER:Peki sayın hocam Erdem Gençlikspor nasıl ortaya çıktı nasıl şekillenip bu günlere geldi?
GÜNEY ERDEM:-Erdem Gençlik Spor Kulübünün oluşumu…
Altyapı İlimiz ilçemiz ve hatta ülkemizin futbol anlamında kanayan yarası herkesimin her kulübün her antrenörün konuştuğu ama çözüm üretemediği bir konu…Özellikle gençlerin önünü açmak değer vermek sosyalleştirmek ve öncelikle kendi memleketlerine futbol anlamında kazandırmak amacıyla sadece ve sadece yetiştirici(56 Lisanslı-17 yeni lisansı çıkacak Altyapı Kulübü) olarak kurulmuştur ve bu yönde gerek daha önce yaptıklarımız ve bundan sonra yapacaklarımız referansımızdır.
.Sadece erkek değil kız çocuklarına da değer vererek onları da topluma kazandırıp sporcu ve futbolcu olmalarına yarınlarını garanti altına almaları için ilimizin tek Bayan Takımını da kurmuş bulunmaktayız(Kulübümüzde29 Lisanslı-11 yeni lisans çıkacak kızımız mevcuttur)
Gelişimleri için turnuvalar,Özel Müsabakalar,Festivaller ve Projeler üreterek katkı sağlamayı amaçlayan kulüptür…

ALİ MERMER::Peki Güney hocam sadece alt yapıya yönelik kulüp olduğunuza göre sorayım.Tavşanlı da ve ilimizde alt yapının durumu nedir gelişmesi için neler yapılabilir?
GÜNEY ERDEM:İlimiz ve ilçemizde altyapı ile ilgili çalışma yapan kulüpler var ancak şu bir gerçektir Altyapı göstermelik ve sözde değil tamamıyla tüm mesaisi harcanacak ve yatırım yapılacak bir yerdir yarışmacı değil yetiştirici olmalıdır…Ben seni yendim senden iyi hocayım veya senin takımı yendim daha iyi takımım olmamalı A Takımına,Bölge Karmalarına,Milli Takımlara oyuncu verebilirsen en büyük takım en büyük hoca sensin işte hedef bu olmalı…Biz kesinlikle transfer yapmayan kendi evladını yetiştirip ilçe,il ve Türk futboluna kazandırmayı amaç edinen bir kulübüz…

ALİ MERMER:Peki sayın hocam TFF amatör ligler konusunda sınıfta kaldı bana göre.İşte güç bela 17 Nisanda BAL ı başlatma kararı aldılar.Alt liglerde sadece elit U19 oynatacaklar.Diğer ligler yok.Siz neler düşünürsünüz?
GÜNEY ERDEM;.Evet bu soru en can alıcı en büyük bir problem..
Tabii ki herşeyin başı sağlık Rabbim tüm insanlığı türlü belalardan hastalıklardan korusun…Ama Tedbir bizden Takdir Allah’tan…Biz her türlü önlemi alalım zaten hastalık yayılmaz…Ama keyfi uygulamalar ile olmaz bu işler…Spor Salonlarında Basketbol Güreş Badminton Voleybol hatta Salon Atletizmi yapılan ülkede ne hikmetse üstü açık sahalarda veya yanları açık halısahalarda futbol yasak yani elle oynanan branşlar serbest ayakla oynanan branşlar yasak.
Tabii ki saygı duyuyoruz ama inanın bunun bedelini yıllar sonra Türk Futbolu çok ağır öder…Yazık bu gençlere evde pc,tablet başında sürekli birşeyler atıştırarak(Obez)gençler geliyor…İnşallah bu yanlışlardan kısa sürede dönülür…BAL zaten amatör değil yarıdan fazla Profesyonel Lig…Asıl amatörler alt liglerde…Rabbim evine ekmek götüremeyen(Amatör Futbolcu,Hakem,Gözlemci,Saha Komiseri,Saha görevlileri,Servisçiler,Kantinciler vs.)herkesin Yardımcısı olsun…

ALİ MERMER::Sayın hocam teşekkürler eklemek istediğiniz her konuyu dinlerim tabi.Bu benim klasik kapanış söylemim.
GÜNEY ERDEM:Biraz uzun oldu ama çok dertli,çok endişeli ve çok üzüntülüyüz amatörler konusunda…Röportaj için sonsuz teşekkürler Amatörlerin sessiz çığlığı Ali MERMER Abim…Zaman ayırdığın için teşekkürler iyi çalışmalar.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.