Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

FATİH AKDEMİR AKINCILARSPOR TEKNİK SORUMLUSU

Fatih hocam ben tek seferde sormuş olayım genel olarak.Akıncılarspor sezonun ilk yarısında süper amatörde ne yaptı?Genç bir kadro ve zaman zaman U19 takımından oyuncular da kadroda oluyor.Siz anlatın spor kamu oyu da bilgilensin ben de ayrıntıları da öğrenmiş olayım.Ve peşin peşin teşekkür edeyim size..

FATİH AKDEMİR:Ali abicim öncelikle Tavşanlı sporunu ve özellikle futbolunu böyle bir platformda aydınlattığın için sana teşekkür ederiz..

İlk yarıyı genel anlamda değerlendirdiğimizde açıkça söyleyebilirim ki puan cetvelinde istediğimiz noktada tamamlayamadık ilk yarıyı…Tâbi bunun birçok etkeni var. Ama en büyük etkenlerinden biri olarak çok genç bir takım olmamız hatta 7-8 oyuncumuzun ilk defa A takım seviyesinde bulunmasını gösterebiliriz.

Yani çoğu oyuncumuz bu lig seviyesi için tecrübesiz sayılabilecek durumda. Tâbi bu da bazı maçlarda sahaya olumsuz yansıyabiliyor. Biz bazı maçlarda oynadığımız futbolun karşılığını puan olarak alamadık, bazı maçlarda da maalesef istediğimiz futbolu sahaya yansıtamadık.

Şu an ki mevcut kadromuzun yaş ortalaması 19.25. Çoğu oyuncumuz senin de bildiğin gibi U19 takımımızda da oynuyor. Biz de U19 müsabakalarını yakından takip ediyoruz. Ve bu oyuncu grubumuzdan bazıları sezon boyunca en az 30 maç oynamış olacaklar. Bu da onların gelişimi acısından çok değerli! Çünkü tecrübe parayla satın alınan bir şey değil. Oynayarak, yaşayarak tecrübe kazanacaklar. İkinci devre içinde söyle bir uygulama yapacağız.. Her hafta U19 takımından bir oyuncumuzu A takımla antrenmana çıkaracağız. Böylelikle; hem biz bu oyuncuları daha yakından tanıyıp potansiyellerini görme şansına ulaşacağız hem de oyuncularımızın A takım ortamını görerek daha çok motive olmalarını sağlayacağız.

Zaten biz bu göreve gelirken, Başkanımız Murat Gül ve yöneticilerimizle ilk oturduğumuzda da ” taşıma suyla değirmen döndürmek istemiyoruz ” diyerek fikir birliği yapmıştık. Bu doğrultuda sonuca değil sürece odaklanıyoruz. Oyuncularımıza da her seferinde ‘ kötü oynayıp kazanılan bir karşılaşmanın iyi oyunla kaybedilen bir maçtan daha iyi olmadığını’ ve önceliğimizin sahada günümüz futbolunun doğrularını yapmaya çalışmak olduğunu ifade ediyoruz.

Bizim amacımız Kulübün yetiştirdiği kendi öz kaynakları ile Tavşanlı ‘nın gençlerini bir araya getirip onların gelişimine katkı sağlayarak geleceğe dair sağlam temeller oluşturmak. Bu noktada hedefimiz ligi bitirebildiğimiz en üst noktada bitirmek. Hepimiz biliyoruz ki Süper amatör ligde şampiyon olmak Bölgesel Amatör ligde mücadele edebilmek için yeterli değil. Bunun planlamasını çok iyi yapmak gerekiyor. Çünkü Tki Linyitspor ve Kütahya Belediyespor gibi iki köklü kulübün bulunduğu bir ligde yarışmacı bir takım oluşturmak hiç de kolay değil.

Tavşanlı Futbol kamuoyundan da beklentimiz bu noktada, gençlere sabretmeleri ve be gençlerin arkasında durumlarıdır. Futbol okulundan başlayarak altyapılarda her yaş grubunda çalışmış bir antrenör olarak şunu samimiyetimle ifade etmeliyim ki gelişim, oyuncu gelişimi kolay bir iş değil… Sabır ve çok emek istiyor. Antrenör olarak bizlerin görevi, oyuncuların performansını arttırmak için, oyuncuların sahadaki ihtiyaçlarına göre teknik, taktik ve fiziksel çalışmaları planlamak ve onların zihinsel ve psikolojik olarak maçlara en iyi şekilde hazırlanmasını sağlamaktır. Biz de bunun farkında olarak, imkanlar dahilinde en iyi şekilde çalışmaya gayret ediyoruz. Bu noktada tabiki eleştiriler olacaktır. Ama eleştiriler hem bizim hem de oyuncularımız için yapıcı olmalı diye düşünüyorum. Çünkü bu genç grubun öz güvenini kazanmak, onları bu süreçte motive etmek gercekten kolay değil. Biz onlara güvendiğimizi her zaman ifade ediyoruz ve onları kazanmak için elimizden geleni yapacağız.

Yeri gelmişken de başkanımız Murat Gül’e her zaman arkamızda olduğu ve bu çocuklara sonuna kadar güvendiği için teşekkür ediyorum. İkinci yarıda inşallah takım halinde günümüz futbolunun doğrularını sahaya yansıtıp ligi bitirebildiğimiz en üst noktada bitirmek istiyoruz. Bütün takımlara ikinci devre de başarılar diliyorum. Teşekkürler Ali abi.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.