Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

“ERKEN ÇOCUKLUK GELİŞİMİ, GELİŞİMSEL ENGELLİLİK VE ERKEN MÜDAHALE” KONULU ONLİNE SEMİNER DÜZENLENDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Hemşirelik Bölümü tarafından “Erken Çocukluk Gelişimi, Gelişimsel Engellilik ve Erken Müdahale” konulu online seminer düzenlendi.
#KSBÜ– Etkinliğe konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı (AD) Öğretim Üyesi ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Resa Aydın katıldı. KSBÜ SBF Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selmin Şenol’un açılış konuşmasını yaptığı seminerde ayrıca Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, akademisyenler, öğrenciler ve diğer katılımcılar yer aldı.
“BURADAKİ YAKLAŞIMLAR BİZE IŞIK TUTACAK”
Tüm zamanların ortak paydasında buluşma sağlayan erken çocukluk dönemi ile ilgili bir araya gelindiğini ifade eden Prof. Dr. Şenol, buradaki yaklaşımların kendilerine ışık tutacağını belirtti. Konuşmacı Prof. Dr. Resa Aydın’ın özgeçmişinden kısaca bahseden Şenol, kendilerini bu etkinlikte konuk etmekten kıvanç duyduklarını dile getirdi.
“KÜTAHYA’YA GELMEK İSTERİZ”

Prof. Dr. Kavuncu’nun sunum öncesinde Kütahya’ya daveti için teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan konuk Prof. Dr. Resa Aydın, Türkiye’de farklı illere ziyaretlerde bulunduklarını, yerel bazda neler üretebilecekleri konusu üzerinde düşündüklerini ifade etti. Prof. Dr. Kavuncu’nun daveti üzerine Kütahya’ya gelmek istediğini belirten Prof. Dr. Aydın, pandemi sonrası bu planlamayı yapacağını söyleyerek, “Davet aldık, artık icabet etmeden olmaz. Yerel düzeyde Kütahya’da çalışan derneklerle hocalarımız çalışıyorsa, ki ben bu şekilde çalışılmasını katkı sağlayıcı olarak görüyorum. Mesela bunu engelli bireylere sorduğunuz zaman size o kadar güzel şeyler söylüyorlar ki, ihtiyaç ne ise ona yönelik çalışmak gerekiyor. Sahadan aldığımız o feedback için yerel düzeyde çalışan STK’lar ile el ele vererek bir grup oluşturabiliriz. Bu geri dönüşlerle alana, ihtiyaca yönelik bir katkı sunuluyor.” şeklinde konuştu.
Online seminerde Prof. Dr. Resa Aydın tarafından ‘Beyin Gelişimi, Kritik Hassas Dönemler/Fırsat Pencereleri, Engellilik/Gelişimsel Engellilik, Riskli Bebek/Erken Müdahale’ konu başlıkları kapsamında farklı sunumlar yapıldı.

“SAHADA HEMŞİRELERE, EBELERE, FİZYOTERAPİSTLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”
Seminer sonunda Prof. Dr. Aydın’a katılımları için teşekkürlerini sunan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Kendisinin deneyimlerinden faydalanmış olmamız bir fırsat. Sahada baktığımızda; hemşirelere, ebelere, fizyoterapistlere erken dönemde büyük iş düşüyor. Sunumdan çıkarılacak en önemli mesaj öğrenci arkadaşlar için şu olacak diye düşünüyorum: Erken dönem, fırsat dönemi, pencere dönemini kaçırmamak gerekiyor. Yani orada riskli bebekleri ne kadar erken tanırsak o kadar fazla müdahale ve yarar sağlama imkânımız doğuyor. Onun için arkadaşlarımızın; yenidoğanların sadece günlük şikayetleri değil, nörogelişimsel durumlarını da göz önünde tutmaları da çok önemli. Çocuğun gelişimi ile ilgili bir aksaklık gördüğünde aileyi uyarmak, doktoruyla iletişimde olmak ve çocuğu muayeneye yönlendirmek anahtar rol oynuyor diye düşünüyorum. Bence ana mesaj bu.” dedi.
“BİZE IŞIK TUTACAK BİR KONUŞMA OLDU”
Emeği geçen herkese teşekkür eden KSBÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, “Biz de Engelli Araştırma Birimimizi kuruyoruz. Bu anlamda da bize ışık tutacak bir konuşma oldu. Gerçekten ufuk açan bir katkı sağladınız bize.” ifadelerini kullandı.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.