Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

DR ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ CHP KÜTAHYA İL BAŞKANI

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya il başkanı dr.Zeliha Aksaz Şahbaz,gündemi değerlendirdi.

İzmir’de camilerden müzik yayını yapılmasından sonra bu durumu sosyal medya hesabından paylaşan İzmir önceki dönem İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir trollerin hedef göstermesi sonucunda ‘Toplumda oluşan tepki” gerekçe gösterilerek tutuklanmıştır.

Ülkemizde dini hassasiyetler üzerinden tertiplenen ve siyaseti, toplumu dizayn etmeye yönelik provokasyonların gerisinde kimlerin olduğu ve bunların neyi hedefledikleri Maraş’tan, Çorum’ dan, Sivas’tan “Camide içki içtiler”e kadar uzanan tarihsel süreçten açıkça ortadadır.

Yapılan toplumsal barışı, demokratik muhalefeti, Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alan ciddi bir provokasyondur ve kimlerin yararlanmayı umduğu da bellidir.

Siyasi iktidar tarafından camilerin siyasi propaganda alanı olarak kullanıldığına defalarca tanık olarak kınamışlığımız vardır. Yapılan bu çirkin ve tehlikeli provokasyonu da kınıyor ve sorumluların bir an önce hesap vermesini talep ediyoruz.

Camiden yapılan yayının faillerinin değil, bunu sosyal medya üzerinden duyuran partilimizin, toplumu kin ve düşmanlığa tahrik eden, çatışma ve katliam çığlıkları atan trollerin hedef göstermesi üzerine tutuklanması ülkemiz açısından oldukça endişe vericidir.

İktidarının sorgusuz bir şekilde devamı için toplumu kutsalları üzerinden bölerek kutuplaştırma, kin ve düşmanlığa sevk etme, bu değerler üzerinden muhalefete saldırı demokratik bir siyaset değil, ülkemizin geleceği açısından ciddi anlamda sorgulanması gereken tehlikeli ve antidemokratik bir tutumdur.

Temennimiz bir an önce muhalefete yönelik bu çirkin saldırılara, provokasyonlara son verilmesidir. Yargıdan beklentimiz hukukun üstünlüğü, adil yargılanma ve yapılan tutuklamaya bir an önce son verilmesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Halkımızın bu tehlikeli provokasyonlara prim vermeden toplumsal barış ve huzurdan, kardeşçe yaşamdan yana duracağına inanıyoruz. Başta yoksulluk ve işsizlik olmak üzere sorunlarımızın çözümü, tüm inanç ve etnik yapıdaki vatandaşlarımızın saygı çerçevesinde, barış içinde yaşadığı, adaletin hüküm sürdüğü bir ülke inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.