Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

CORANALI BABALAR GÜNÜ

Pazar günü evden kımıldamıyoruz bir tarafa.Aslında keyifli de sayılırız,müzik türkü yazmaya uğraşmak iyi geliyor.En azından biz kendi kendimizi tatmin etmiş oluyoruz bu da bir şeydir.Feryal Öney söylüyor bir yandan,uyu deme uyuyamam,yürü deme yürüyemem,sus deme susamam.
Cumartesi gene yaklaşık iki saat turladık.Bir solukta Arifağa caminin oraya varmıştık bile.Bir karga ilişti gözüme,çoktandır bu kadar yakından görmemiştim.Ürküp kaçmadı da doğrusu ve uzun zamandır karga,saksağan,kırlangıç görmediğim düştü aklıma.Ben mi pek göremiyorum,eskisi kadar yoklar mı?
Cumhuriyet Halk Parti binasının önünden geçip heykelin orada aşağı mı gideyim yukarı mı diye tereddütten sonra Yalçın Sirke’nin çay ocağına varıp oturduk.Sonra önce Alaattin geldi,el salladık bir birimize.Alaattin Tavşanlı Linyit sevdalısıdır,bilinir,ne olacak Linyitspor diye laf attım.Güzel,güzel diye yanıtladı,zaten bu güne kadar hiç olumsuz konuştuğunu da duymadım doğrusu.Sonra bir taksi geçti önümden,müziği sadece kendisi dinlemiyor,herkese dinletiyor.Garibim bir araç kendinde var sanıyor her halde.

Sonrasında Kazım Öztürk geldi,ileriden geriden epeyce lafladık Kazım ile.Hele de bir Bursa anısını anlattı da gülmekten yer5lere yatacaktım neredeyse.Konuşurken bizim Aykut Acar geldi,otur çay söyleyelim dedik tabi.İhtiyarların yanına oturmam,ne olu ne olmaz dedi Aykut.He sen çok gençsin oğlum dedik tabi.Tunçbilek Madenciler mahallesinde beraber büyüdük Aykut’la.


Hep beraber ayaklandık,Yalçın Sirke’ye hayırlı işler kolay gelsin diyerek.Bulgar pazarının oradan geçip Yeşil Bursa çay ocağına kapağı attık.Tilkinin dönüp dolaşıp gideceği yer kürkçü dükkanıymış,bizim kide o hesap işte.Çay içip gelene geçene bakarken hep aynı olay.Ziraat bankası banka matiklerinin orada araçlar park eder,düzenli düzensiz.Bir trafik polisi aracı gelir,plakaları okur,araçları kaldırın anonsu yapar gider.Tabi trafik polisleri gidince araçlar hala orada kalır.
İstiklal ilk öğretim okulunun altından geçerken,uzaktan Ekrem’in yerine baktık.Oturan tanıdık spor adamlarından var mı diye.Yok tabi biz eve yollandık.Akseven sokaktan,Sadık Pembe caddesine çıktık.Hemen Adnan Menderes bulvarının başladığı yer.Hep aklıma takılır o üçlü kavşak pek düzenli değil doğrusu.Trafik akışının düzgün olabilmesi için orada düzgün ve güzel bir göbek yapılmalı diye düşünürüz hep.
Markete uğradık,bir başka çocukluk arkadaşımız Necati Yiğit.Çalışıyor hala markette.Arada dört günlüğüne Alanya’ya gidip gelmiş.Yaşıyorsun yani dedik de.Bak kardeşim oralarda yaşamak için sınırsız paran olacak ki varacaksın tadına dedi.He vallaha haklısın Necati dedik.


Ha tabi bu aralar pek sık yazmıyoruz,futbol olmayınca böyle oluyor.Aslında amatör futbolumuz ve Tavşanlı Linyitspor ile ilgili ikişer yazı var aklımızda da acelesi de yok gibi.Bir de hiç transfer haberlerini geçmiyorsun diyen arkadaşlarımız var.Şöyle söyleyebiliriz,o haberleri kulüpler,takımlar kendi sosyal medya hesaplarından yapıyorlar zaten.Biz takip etmekle yetiniyoruz,alıntı yaparak paylaşmak,bize ikinci üçüncü tekrar olacak gibi geliyor.Bu nedenle genellikle pek sıcak bakmıyoruz,yapılmış haberi tekrarlamaya.


Bir de Pazar babalar günü,sosyal medya günle ilgili paylaşımlarla yıkılıyor neredeyse.Biz de bu vesile ile bütün babaların gününü içtenlikle kutluyoruz.Bu vesile ile rahmetli babamız ve annemizi de anıyoruz.Aslında samimiyetle söyleyeyim biz zaten herkes gibi,ana ve babamızı hiç unutmadık.İnşallah mekanları cennetdir.
Devam ediyor tabi müzik.YALAN DÜNYA İŞTE SENDEN,AHA GELDİM GİDİYORUM.KALANLARA SELAM BENDEN..AHA GELDİM GİDİYORUM.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.