Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

CHP HİSARCIK İLÇE BAŞKANINA GÖZALTI

Cumhuriyet Halk Partisi Hisarcık ilçe başkanı Recep Önlü,sosyal paylaşımları nedeni ile göz altına alındı.Sosyal medyadaki paylaşımlarında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası ile başlatıldı göz altına alınma süreci.Jandarma nezaretinde evden aklınıp adliyeye götürülmesi,avukat beklenilmesi gibi nedenlerle göz altı süresi yaklaşık olarak dört saat sürdü.İfadesi alınan sayın Önlü daha sonra serbest bırakıldı.

Hisarcık ilçe başkanı sayın Recep önlü Tavşanlı Haberciye yaptığı açıklamada özetle şöyle dedi.

Ben sosyal medya paylaşımlarımda sayın Cumhurbaşkanına hakaret eden hiç bir eylemde bulunmadım.Cumhuriyet Halk Partisi Hisarcık ilçe başkanı olarak,ve Cumhuriyet Halk Partililer olarak,bizleri yıldırmak için yapılan bir işlemdir bu diye düşünüyorum.Ancak bizleri yıldırmak mümkün olmayacaktır,haklı davamızı her ortamda savunmaya,düşüncelerimizi aktarmaya devam edeceğiz.

Göz altına alınma sürecimin başlamasından itibaren,şahsıma ve Hisarcık ilçe teşkilatımıza verdikleri destek için il başkanımız sayın Zeliha Aksaz Şahbaz ve yönetici arkadaşlarıma desteğini esrirgemeyen partili avukat arkadaşlarımıza ve diğer ilçe başkan,yönetici ve Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarıma teşekkür ederim.

 

e ekim hisarcık ilçe başkanı4 ekim önlü toplu

Hisarcık ilçe başkanı Recep Önlü’nün göz altına alınması ile ilgili olarak,Kütahya il başkanı sayın Zeliha Aksaz Şahbaz ve yönetiminin konu ile ilgili açıklaması da şöyle.

 

4 ekim önlü şeref

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya, Hisarcık ilçe Başkanı’mız Recep Önlü, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek bugün saat 9.00 sularında Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlaması ile göz altına alınmıştır. Savcılığa sevk edilerek Emet Adliyesi’ne getirilen İlçe Başkan’ımızın ifadesi alındıktan sonra Emet Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılmıştır.

Ana muhalefet partisi olarak iktidarı denetlemek partimiz temsilci ve organlarının anayasal görevidir. Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlaması toplumsal ve siyasal muhalefeti baskı altına alma ve susturma aracı olarak kullanılmaktadır. Yapılan yüzlerce göz altı ve tutuklamalarla toplum baskı altına alınmakta ve tam bir istibdat, baskı rejimi uygulanmaktadır. Bir siyasi partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı artık siyasi bir figürdür ve siyasal eleştiri niteliğindeki söylemler hakaret kapsamında değerlendirilemez.

Resmi ilçe başkanımız olarak Recep Önlü’nün iktidarı denetlemek görevidir ve ifade özgürlüğü temelinde değerlendirilmesi gereken paylaşımlarla suç isnat edilerek ana muhalefet partisi baskı altına alınmak istenmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu suçlamaları kabul etmiyoruz. Yapılan baskılar bizi yıldıramaz ve yüce milletimize karşı görevimizi yapmaktan alıkoyamaz. Ana muhalefet Partisi olarak yapılan haksızlıkları ve yanlışları her platformda korkmadan ifade etmeye devam edeceğiz. Bu uğurda tüm bedelleri ödemeye de hazırız. AKP iktidarının OHAL hukuksuzluğu ile uyguladığı baskı rejimini halkımızla birlikte sona erdirecek ve ülkemizde yeniden demokrasi, hak ve hürriyeti inşa edeceğiz.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.