Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

ÇARŞAMBA HEM T.LİNYİTSPORUN HİKAYESİ HEM KENDİMİZİN

07.08.2019 Çarşamba günü T.Linyitsporun 2019-2020 sezonun ilk hazırlık maçı var.Erkenciydik biraz sabahtan,eşimizin kulak rahatsızlığı var.Soluğu Doçent dr Mustafa Kalemli Devlet Hastahanesinde aldık.Tabi canım önceden randevu almıştık,lakin iş bizim sandığımızdan ileri gitti.Sayın doktor muayeneden sonra kan tahlili istedi.Kan tahlilinden sonra da MR,hadi buyur.MR çekimi saat 19.15 de olacak,bu nedenle de maçın son 10 dakikası güme gitti tabi.İsterse gitmesin,eşimize ya bu gün maç da vardı falan diye kem küm ettik de,hangisi daha önemli diye kestirip attı.

İşte bu arada yazıyı yazmaya çalışırken arada bazı futbolcu arkadaşlarımızı arıyoruz ve bazılarına mesaj atıyoruz.Eee hazırlık maçını kazandık,gazozuna maç bile olsa taraftarı olduğumuz T.Linyitsporun kazanmasını her zaman istiyoruz.Telefonla araken ya da mesaj atarken özel bir tercihimiz yok o anda aklımıza ne eserse onu yapıyoruz.Dur bizim kaleci Cihat’ı da arayayım deyip sarıldım telefona.Amca buyur ne yapıyorsun deyince,iyi şükür sen ne yapıyorsun bir aramak istedim dedim.Amca toplandık Galatasaray maçını izliyoruz deyince,eyvah dedim benim aklımdan çıkıp gitmiş.Cihat ararım seni sonra kaçırmayayım maçı dedim de,ilk yarı çoktan bitmişti.

Öğleden sonra ilk niyetimiz adaya doğru gitmek maç öncesinde de,İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehmet Demiralp ile konuşabilmekti.Arifağa caminin orada Erdem Gençlikspor antrenörlerinden Burhan Sezer ile karşılaştık.Görüşemiyoruz bu aralar deyince,eee siz büyüyorsunuz artık yanıtını verdik.Lafın altında kalmayalım maksat.Gülüştük gel abi çay içelim deyince tamam dedik.Bedava sirke baldan tatlıdır derler ya hani.Burhan hoca ile epeyce keyifle amatör futbolumuzdan her konuyu konuştuk.En azından benim hoşuma gitti,hocayı bilmem gali.

Benim elimde,hem bir kutu ilaç var hem eşimizin evrakları.Mustafa oğlumun evine bırakıp adaya yollanacağım.İbrahim Karakaya ve Hakan Aygören ve alt yapı futbolcularından Bayram’ın babası Erdal oturmuşlar konu futbol tabi.Otur abi çay iç teklifine tabi ki hayır diyemedik gene.Zaten aslında hem İbrahim Karakaya ile hem Hakan Aygören’le genelde sohbet ederiz.Konu elbette ağırlıklı olarak T.Linyitspor.

Erken kalktık sayılır yanlarından,ada stadında önce sayın Demiralp’a uğradık.Yok bu kez müdür beyin çay teklifini kabul etmedik,içmiş kadar olduk dedik.Yeğeni Kütahyaspora transfer oldu malum Yunus Emre,hayırlı olsun dedik.Amatör futbol kulüplerimizin,karakovadaki antrenman mevzuuna getirdik konuyu.Biz sorduk sayın Mehmet DEmiralp’de açık yüreklilikle cevapladı.Aklımızda kalanları ayrı bir haber konusu yapmaktır niyetimiz.

Stada erken girdik maksat etrafa bir göz atalım.İnegölspor gelmiş ısınmaya başlamış bile.Uzaktan izlemekle yetindik,ee hani bizim takım,daha gelmemişler.Neyse maça otuz beş dakika geldiler.Futbolcularımızın kimisine takıldık,gelmeseydiniz de olur gibiydi diye.Bir tanıdığımız abi bunu bize niye söylüyorsun dedi sen de haklısın dedik,hoca Nasrettin hesabı,herkes haklı bize göre.

Neyse maç başladı nihayetinde yanlış görmediysek geçtiğimiz sezondan iki futbolcu ilk on birde.İbrahim Zeytin ve Sinan Bozkır tabi diğer arkadaşlarımızın kimisini tanıyoruz kimisini tanımaya çalışıyoruz.Erken sayılabilecek dakikalarda yenik duruma düştük.İnegölspordan Gökhan Kurumuş takımını 1-0 öne geçirdi.Bu gole ilk yarı bitmeden İbrahim Zeytin’in penaltıdan attığı golle cevap verip 1-1 lik eşitliği yakaladık.Penaltıyı kazandıran oyuncumuz Emre Akdağ’dı.Sağdan on sekiz içine girdi altı pas köşesinde indirildi,penaltı kararı doğru tabi.Erdoğan Sarıuşak bu yarıda iki değişiklik yaptı bizim takip edebildiğimiz kadarı ile.Kenara alınan futbolculardan biri Hüseyin Güleç oldu.İlk maçtır bizim kıt bilgimiz ilk maçta fikir yürütmeye yetmez.Ama oldukça uzun süreden beri tanıdığımız Güleç bu sezon olumlu işler yapacağının sinyalini verdi bize göre.

İkinci yarı üç kişi haricinde takım tamamen değişti bizim gördüğümüz.Kaleci Hayrettin,İbrahim Zeytin ve Emre Akdağ ikinci yarı da oyunda olan isimlerdi.Erdoğan Sarıuşak hocam,Bülent İnönü ve Mehmet Tolun’u arkalı önlü oynattı.Solbek Emre Çölgeçen kaldığı yerden devam ediyor.Muhteşem bir frikik golü attı,inşallah sezon içinde atar bu golleri diyelim.

Rakip İnegölspor genç ağırlıklı bir kadro ile gelmiş demek mümkün.Ve hem ilk yarı ve özellikle ikinci yarı sert oynadılar diyebiliriz.Hele Suat Ünal ve Mehmet Tolun’a yapılan iki hareket var,aman dedik,ilk hazırlık maçında başımıza iş çıkaracaklar.Neyse her ikisinde de problem yokmuş ciddi anlamda.Tabi aslında biz Kemal Akbaba’yı da görmek isterdik özellikle,ancak küçük bir sakatlık nedeniyle bu maç için olmadı diyelim.

Biz maç başlayınca tribünlere çıkmayı tercih ettik.Malum sigara mevzusu aşağıda rahat olmuyor.Birde tepeden bakmak daha iyi oluyor bazan.Maçı yukarıdan izlemek yani yanlış anlaşılmasın.Tabi arada tribünde sevgili taraftarlarımıza laf yetiştirmek de işin cabası.

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında takımımızın kaptanlığını yapan Mehmet Meşe’de tribünlerdeydi.Bizden ayrıldı malum,Kütahyasporda istemiş ama Eskişehir Anadolu Üniversitesini tercih etmiş.Halil Aydın’la birlikte aşağıdan yukarıdan lafladık.

Amatör futbolumuzun bilinen isimlerinden,Mehmet Topçu,Hakan Demir ve İbrahim Özkan gözümüze çarpan isimler oldular.Hakan Tepeciksporda süper amatör ligde devam ediyor bu sezon.Mehmet Topçu karasız şimdilik ve İbrahim Özkan kısa bir ayrılıktan sonra döndü geldi gene Tavşanlı’ya.

Bir ara maç öncesi yöneticilerimizden Ayhan Yıldırım ve sıkı taraftar Fatih İlik’le sohbet ettik.Sonrasında gene Fatih ve bu kez yöneticilerimizden İlkay Güre.Zaten sonrasında da İlkay Güre ile on dakika kadar baş başa konuştuk.En azından kendisine yazmadığımız düşüncelerimizi açıkca ifade etmeye çalıştık.

Tibünlerde,Zeki’ye Necmettin’e Göbel’li Hakkı Kara’ya laf yetiştirmeye çalıştık.Hakkı sen Eskişehir’de çalışıyorsun ne iş hafta içi buralardasın dedik.Senelik izindeymiş,tabı yılın on iki ayı çalışacak değil ya.Arada çocukluk arkadaşımız İbrahim Şener,Moymuldan hısımımız Halil İbrahim Telçeken lafladıklarımız oldu.Bizim Tuncay Kara  ne diyorsun bakam abi dedi,ona da anlamam ben pek hemen ilk maçta deyip geçiştirdik.Sen ben iyi biliyorsun dedik,yapma abi sende çakarsın deyince gülüştük tabi.

Neyse iş uzadı şu konuyu yazıp noktalayalım.İkinci yarıya İnegölspor sahaya geç geldi.Bizim taraftarın tepkisini çekti bu durum.Nedeni T.Linyitsporlu futbolcuların saha içinde rakiplerini beklemesiydi.Böyle olunca rakip hocaya sataşmalar oldu.O hoca da yapmaması gerekeni yaptı,tirübünde taraftarla diyaloga girmeye kalktı.Protescu arkadaşlarımızı tanıyoruz da,bir hazırlık maçında böyle ufak tefek olaylara celallenmeyelim derim.Yarınlarda tansiyonu yüksek olacak maçlarda,tribünlerdeki sekter olayların,T.Linyitspora yararından çok zararı olacaktır.

Velhasılı maç gazozuna bile olsa Tavşanlı Linyitsporun kazanması güzel.Başkan ve yönetici arkadaşları,teknik heyetimizi,futbolcularımızı kutluyoruz.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.