Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

Çanakkale’de lüferin kilosu 100 TL’den başlıyor

Çanakkale Balık Hali’nde bugün balık fiyatları tavan yaparken; palamutun tanesi 30, çipuranın kilosu 60 ve lüferin kilosu 100 TL’den satıldı. Cep yakan fiyatları gören vatandaş, şaşkınlığını gizleyemedi

Denizlerde 1 Eylül itibariyle başlayan balık avcılığında, fiyatların düşmesi beklendi. Ancak beklenilen olmadı, fiyatlar cep yaktı. Palamut avının beklenenden çok az olması nedeniyle geçen yıl 5 TL’ye kadar düşen balığın fiyatı, bu yıl tanesi 30 TL’den tezgahta yerini aldı. Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre, ekim yeni bir umudun habercisi oldu. Havaların ve denizlerin soğuyacağı öngörüsüyle bu kez gözler palamuttan, lüfere çevrildi. Şu sıralar turfanda sayılabilecek lüfer, tezgahlarda kilosu 100 TL’den satılmaya başlandı. Denizlerin kralı olarak bilinen lüfer, fiyat bakımından tezgahların da kralı almayı başardı. Balık fiyatları rekor üstüne rekor kırarak cep yakmayı sürdürdü.

FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

BİR KASA BALIK BİR KİLO TAVUKTAN UCUZ

‘UMUDUMUZU KAYBETMEDİK’

Çanakkale Balık Hali esnafından Engin Tunç, geçen yıla göre bu yıl balık fiyatlarının pahalı olduğunu söyledi. Sebebini ise olumsuz hava koşullarına ve palamut ile lüferde beklenen bolluk olmamasına bağladı. Tunç, şöyle konuştu:”Birkaç gündür aşırı bir rüzgar vardı. Boğazda balıkçılar denize açılamadı ve az balık avlandı. Ama havaların soğumasıyla birlikte önümüzdeki günlerde balık bollaşacak. Umudumuzu kaybetmedik. Tabi geçen seneki balıkçılığı arıyoruz, ama geçen sene müthiş bir palamutçuluk oldu. İnsanlar da o palamutları arıyor, beklentileri o yönde. Fiyatlar tabi ki yüksek. İri palamutların tanesi 25- 30 TL’den satılıyor. Küçük palamutlar ise 10 TL. Lüferin kilosu da 100 TL. Tabi fiyatlarda belirleyici İstanbul piyasası oluyor. Bugünlerde İstanbul piyasasında lüferin tanesi 50-60 TL’den gidiyor. Lüfer havaların soğumasıyla birlikte yeni yeni kendini gösterdi. Eylül’de hiç göstermemişti. Ekim ile birlikte lüfer sürüleri de Ege’ye doğru akıma geçti. Önümüzdeki günlerde lüferin kilosunun 40-50 TL’ye kadar düşmesini bekliyoruz.”

FİYATLAR HIZLA DÜŞÜYOR, GÖZLER LÜFERDE

“SAKIN ERKEN BAŞLAMAYIN”

Geçen yıl palamudun hem bol hem de iri olduğuna dikkat çeken Engin Tunç, “Şu an tanesini 30 TL’ye sattığımız palamut 800 gram geliyor. Geçen yıl bu balıklar kilonun üzerindeydi. Karadeniz palamuduydu. Bunlar yerli boğazın palamudu. Karadeniz’in suyu daha besleyici ve balıklar daha yağlı. Daha çok kilo basıyor. Ama bu yoklukta müşterilerimize boğazda avlanan yerli palamudu tavsiye ediyoruz” dedi. Balıkçı Engin Tunç, kilosu 100 TL’den satılan lüferin fiyatı karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen bir vatandaşa, balığı gösterip, “Abi haftaya düğünün varmış galiba. Küçük altın niyetine asacaksın bunu” diyerek espri yapmayı ihmal etmedi.Palamudun tanesi 30, çipuranın kilosu 60 ve lüferin kilosu 100 TL’den satılan balık halinde, kilosu 10 TL olan sardalya vatandaşların ilk tercihi oluyor.

Çanakkale Balık Hali çanakkale balık fiyatları lüfer fiyatı

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

BU EKRANI KAPATMAK İÇİN TIKLAYIN! SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ! 2000 * YORUM KURALLARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ! YORUMLAR 0 Kalan karakter : 2000 BU KONU İLE İLGİLİ HABERLER ALIŞVERİŞ

Bir yılda 84.7 milyar lira ödedik

ETİD Başkanı Ekmekçi: Türkiye'de e-ticaretin yüzde 30'u kaçak ALIŞVERİŞ

“Türkiye’de e-ticaretin yüzde 30’u kaçak”

ALIŞVERİŞ

Kartlar cüzdandan yuva için çıktı

ALIŞVERİŞ

En çok konut ve kiraya para harcandı

AVM ciro endeksi Haziran'da yüzde 9.3 yükseldi ALIŞVERİŞ

AVM ciro endeksi 220 puana ulaştı

ALIŞVERİŞ

“Ticaretin Altın Anahtarı” sloganıyla bugün başladı

var otherRelatedNews = {“link”:”/bakan-tufenkci-okul-alisverisinde-ambalajlar-dogru-okunmali-1638927-ekonomi”,”title”:”BAKAN Tu00dcFENKCu0130’DEN u00d6u011eRENCu0130 VELu0130LERu0130NE u00d6NEMLu0130 UYARI”,”image”:”http://im.haberturk.com/2017/09/20/ver1505899612/1638927_300x169.jpg”,”seoTitle”:”Bakan Tu00fcfenkci: Okul alu0131u015fveriu015finde ambalajlar dou011fru okunmalu0131″,”spot”:”Tu00fcfenkci, ithal edilmek istenen ku0131rtasiye u00fcru00fcnlerinin, Bakanlu0131ku00e7a u0130thalatta…”,”category”:”Alu0131u015fveriu015f”,”categoryLink”:”/ekonomi/alisveris”}; ALIŞVERİŞ

VERGİ İNDİRİMLERİNDE YARIN SON GÜN!

ALIŞVERİŞ

ONLİNE ALIŞVERİŞE KARGODAN TAKİP

ALIŞVERİŞ

ÖNCE BİNDİRİYORLAR SONRA İNDİRİYORLAR!

Çanakkale'de lüferin kilosu 100 TL'den başlıyor ALIŞVERİŞ

BALIK FİYATLARI TAVAN YAPTI

ALIŞVERİŞ

BAKANLIK ONAYLADI! TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK

ÖTV'ye indirim geldi satışlar yüzde 24 arttı ALIŞVERİŞ

ÖTV’YE İNDİRİM GELDİ SATIŞLAR YÜZDE 24 ARTTI

$(document).ready(function () { HTGlobal.SidebarRelatedNews.check(1656882, otherRelatedNews); }); Kredi hesaplama, kur çevirici, “bir depo kaça dolar?” ve fazlası için tıklayın. function canliBorsaFrame() { $(‘#canli-borsa-frame’).slideToggle(400); } “Günün manşetlerini ve en çok okunan haberlerini her sabah e-postanızdan takip etmek için Habertürk bültene üye olun.” Magazin Haberleri Güncel Haberler Son Dakika Haberleri Dünya Haberleri Yayın Akışı Yerel Haberler Yeni Medya Sanat Haberleri Köşe Yazarları Ekonomi Haberleri Borsa Haberleri Altın Haberleri Spor Haberleri Futbol Haberleri Süper Lig Haberleri Basketbol Haberleri İddaa Programı Canlı Maç Sonuçları Tenis Haberleri Voleybol Haberleri Teknoloji Haberleri Bilim Haberleri Akıllı Telefonlar İnternet Haberleri Kullanım Koşulları Oyun Haberleri Sağlık Haberleri Cinsel Sağlık Sağlıklı Beslenme Anne Bebek Saatlik Hava Durumu Gizlilik Sözleşmesi Döviz Hamilelik Diziler Piyasalar Künye İZLEYİCİ HATTI:
(0212) 313 60 00 PBX Bizi takip edin!

www.haberturk.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Haberturk Gazetecilik A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

Copyright © 2017 – Tüm hakları saklıdır. Habertürk Gazetecilik A.Ş.

Üretim ve Tasarım Bilgi Grubu

HTGlobal.Search.onKeyPressSearchText(‘header-search’); HTGlobal.Search.onKeyPressSearchText(‘footer-search’);

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.