Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

BOYNUZ KULAĞA BAL PANDEMİYE UYMUYOR

Şiir,sizler sever misiniz bilmem ama ben severim.Favori şairlerimizden birisi de Orhan Veli Kanık’tır.En çok da uzun olmayan şiirlerini severiz.Bazı konulara cuk oturur ustanın şiirleri.İşte kısacık bir şiiri.

Arzuhalci başı yaz..Bu boynuz..Bu kulağa uymaz.

TFF ta başından itibaren BAL için doğru dürüst bir karar veremedi.Ve de tam olarak aklından geçirdiklerini ve BAL ı oynatmayacakları kararını bir türlü net olarak ortaya koyamadı.Bu gün karar verip açıklayacağız,olmadı 15 gün sonra bir karar vereceğiz.Gene olmadı Kasım ayı başında karar vereceğiz diye diye bu günlere gelindi.TFF nin son açıklaması gene muğlak.Ocak 2021 ayı sonunda pandemi koşulları uygun olursa başlatacaklarmış.

Bizce bu son açıklamadan sonra artık BAL oynanma olasılığı kalmamıştır.Bunun temel nedeni de pandemi ortamında,BAL ekiplerinin,yapılacak testlerin maliyetinin altından kalkamayacaklarının düşünülmesidir.Ki bu düşünce bize de doğru gelmektedir.

TFF pandemi testlerini kulüplerin yaptırması gerektiğini söylemekte ve profesyonel liglerde bu uygulamayı gerçekleştirmekte.Yani devam eden liglerde pandemi testlerinin maliyetini futbol kulüpleri karşılamakta.Ve TFF amatör liglerde de pandemi testleri masraflarını kulüplerin karşılamasını istemekte.Ve asıl pandomim bu yüzden kopmakta.

Takımların evlerinde yapacakları maçlarda,ekonomik açıdan büyük bir maliyet ortaya çıkıyor gibi görünmekte.Edindiğimiz bilgiler testlerin sadece futbolcular ve teknik heyetle sınırlı kalmadığı kalmadığı yönünde.Saha içerisinde maç günü görevli olacakların tamamının pandemi testi istenmekte.Kısacası bir kulüp evinde yaptığı her maçta minumum 50 kişiye test yaptırmak zorunda.Deplasmanda ise bu sayı minumum 30 kişi olacak gibi görünüyor.

Testin bir kişi için maliyetinin şimdilik 250 Türk lirası olduğunu biliyoruz.Böyle olunca oluşturulacak BAL gruplarınıdaki takım sayısını 10 ile sınrlayacaklarını düşünsek bile bir sezon için en az ikiyüz bin lira bir ek yük binecek demektir kulüplere.Ve şurası bir gerçek kiş,BAL ekiplerinin büyük çoğunluğunun bu maliyetin altından kalkabilmesi pek mümkün görünmemektedir.

Ve örneğin bizim son haberlerimizin birisinin altına bir okurumuzun yaptığı yorumda şöyleydi.Almanya’da amatör ligleri başlatmışlar ama dört hafta sonra tekrar sonlandırmışlar.Sanırım yurdumda da başlatılmış olsa böyle bir durumla karşılaşılırdı.

Velhasılı kelam,boynuzun kulağa umadığı gibi,BAL da pandemiyeuymuyor.

 

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.