Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

BİR TEKNİK ADAM:AHMET BAYER İLE ENİNE BOYUNA

ALİ MERMER:ayın hocam ben bazan bir konuya eğilir orada kalırım.Şu amatör sporda yaş kontenjanı mevzusunu konuşalım.Kontenjan mevzusunu 1997 ve daha küçük doğumlular ile 1990 ve daha büyük doğumlular olmak üzere iki bölümde değerlendirebilir misiniz?

AHMET BAYER:Amatörde kontenjan olmamalı. U21 kategorisinin kaldırılması planlanmakta. BAL profesyonele geçiş ligi olarak düşünüldüğü için kontenjan zorunluluğu var. Bana göre 3.ligde katı kontenjan ve yabancı statüsü kuralları uygulanmalı. Profesyonelde tutunamayan Gençler ve tecrübeli oyuncular Bölgesel Amatör Ligde oynamalı. Geleceği olan Gençler için gelişim ligleri zaten mevcut. Amatördeki şartlar ve gençlerin üstündeki baskılar gelişimlerini olumsuz etkiliyor.

15 temmuz bayer

ALİ MERMER:Peki peşinden alt yapı diyeyim.Teknik adam olarak ilimiz geneli alt yapısı için ve ülkemizde alt yapı konusunda siz neler düşünürsünüz?

AHMET BAYER:Altyapı yatırımları uzun vadeli olduğu için yönetimlerde uzun yıllar durmadığı için gözardı edilmekte. Altyapı hocalarının ücretleri düşük olduğu için tecrübeli hocalar altyapıları tercih etmiyor. Çocukların uzun ders saatleri ulaşım gibi sorunları antrenman devamlılığını etkiliyor. Antrenman Sahalarının yetersizliği sebebiyle antrenman sayıları saatleri yetersiz. İlimizde profesyonel takım olmadığı için çocuklara hedef gösterilemiyor. Biraz ilgi ve transferle ilde başarı elde etmek mümkün fakat maç sayısı ve kalitesi yüzünden elit sporcu yetiştirmek zor oluyor. Akademi liglerinde uzun yıllar müsabakalara çıkan çocuklar profesyonelliği yakalamakta daha şanslı.
Kısacası;
ALTYAPI görmek farklı birşey, ALTYAPIDA görmek başka birşey. (Hoca,Antrenman, Saha,İmkan,Lig)

15 temmuz bayer murat cengiz vs

ALİ MERMER:)Peki hocam antrenör seminer mevzusuna geçeyim.Sanırım TÜFAD antrenörlük seminer ücretlerinde yeni düzenlemelere gitti.Memnun olanda var ücretleri yüksek bulan da.Siz ne düşünüyorsunuz?

AHMET BAYER:Bunun sebebi TFF nin giderlerinin yüksek olması bütçesinin bir kısmını bu kurslarla karşılamasıdır. Gelirin bir kısmı mecburen TÜFADa gidiyor başka geliri de yok maalesef. Paravan antrenörlük sebebiyle de iş bulamayan antrenörlerimiz bu ücretleri ödemekte zorluk çekmektedir.

15 temmuz bayer acet

ALİ MERMER:Bayer hocam siz Kütahya’ya stat işine de bayağı kafayı takmış durumdasınız.Ne olacak ilimize bu stat işi?

AHMET BAYER:Benim tek işim antrenörlük ek işimde yok emekli de değilim. Stat olmazsa biz nerede faaliyet gösterebileceğiz nerede faaliyet izleyebileceğiz nerede çocuklarımıza hedef göstereceğiz. Taraftar seyirci olmazsa ne zenginler nede siyasiler futbola ilgi gösterir. Ne yazık bir nesil stat görmeden büyüyecek. Bu tüm siyasilerin ilimize ayıbıdır.

ALİ MERMER:Peki hocam belki en başta sormam gerek sona kaldı.Özel İdare Köy Hizmetlerinde bu sezonda teknik direktörlük yapacaksınız sanırım.Nasıl gidiyor transfer çalışmaları ve bu sezon için hedef ne olacak,ligde tutunmak mı iddialı bir hedef mi?

AHMET BAYER:Kütahyaspor akademi oyuncuları için pilot takım görevimiz sebebiyle ihtiyaç görülürse ait oldukları yere Kütahyaspor’a geri verebileceğimiz genç sporcularımızın durumu belli değil. Geri kalan sporcularımızın taliplerine rağmen mümkün olduğunca sporcumuzu kadromuzda tutmak istiyoruz. Şuan için dış transferde Hacıkebirspordan Emre Akar (forvet), Halit Kıran (defans), Sefa Elitaş (defans), takımımıza katıldı. Takımımızdan Kütahyaspor a dahil olacak oyunculara göre transfer yapacağız. Bu seneki Hedefimiz şampiyonu belirlemek olacaktır.

15 temmuz bayer ali okçu

ALİ MERMER:Ahmet Bayer hocam bu günlük de benden bu kadar.Teşekkürler sohbet için ve tabi ilave etmek istediğiniz her konuyu dinlerim.

AHMET BAYER:Ülkemizin ekonomik kriz ortamında tabiki futbolda etkilendi. Küçük şehirlerde bu etki daha fazla hissediliyor. Maddiyatın düşük olması kaliteyi etkiliyor. Eskisi kadar çocuklar gençler futbola vakit harcayamıyor. Öğrencilik veya iş hayatına geçişler oluyor. Ama biz futbol severler şartlar ve ligi ne olursa olsun futbola olan sevdamız devam edecektir. Centilmence bir lig olmasını diler tüm takımlara başarılar dilerim.
Size de böyle bir röportaj fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.