Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

BİR MAHPUSUN SOKAK SAATLERİ

Malum Pazar günü 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma serbestisi var.Saat 14.00 ile 20.00 arasında,bu serbestlik.Tabi aklımızdan geçen ilk konu saat mevzuu.Neden mesela 13.45 değil de 14.00.Yani 14.00 dan önce cavit 19 elini sallaya sallaya dolaşıyor.Bizim sokağa çıkma saati gelince yok oluyor ortalıktan.20.00 a kadar görünmüyor hiç,sonrasında çıkıyor birden meydana..Hayyyttt savulun ben geldim.Velhasılı kelam bu yasağın iler tutar yanı yoktur.Hele de sokaklarda caddelerde,maskesiz dolaşanları gördükçe hiç yoktur.Maskeyi iş olsun diye çenesine,boynuna takanlar var olduğu sürece hiç yoktur bu yasağın anlamı.

Tam saatinde hanımla beraber çıktık evden.Ta sanat okulunun karşısına gideceğiz.Eşimiz çiçek almayı kafaya takmış,itiraz etmek boşuna.Hemen evin ilerisinde Derbentspor başkanı Hikmet Efe.Kaleci Orhun’la Serkan Türker’le anlaştık dedi.Hayırlı olsun iyi topçular dedik,severiz ikisini de.

Menderes caddesinde,teyze kızımızla eşi Hamit balkonda.Ayak üstü üç beş kelam edip yürüdük.Ömerden sigara alıp,iki ekmek ayırdık.Parasını dönüşte veririz deyip çıktı.Şu diğer bim-şok cart curtta böyle bir şey yapamazsın tabi.Fahri Ergun caddesinden sallandık aşağıya.Kaymakamlık binasının oraya 4-5 katlı yeni bir bina dikilmiş.

Kasaplar halinin oradan,Kavuncular sokaktan yürüdük eşimizle.Arada takılıyoruz bir birimize,aman ha sosyal mesafeyi koruyalım diye.Sokak bitip Emirler caddesine geldik ya.Karşıda bu kez en büyük teyzem,camdan etrafı kolaçan ediyor.Neyse soluğu sanat okulunun karşısındaki çiçekcilerde aldık.Hanım bakınırken Sırrı Şad çıktı karşımıza.Maskeyi takıp sokağa atmış o da kendini.Benim gibidir o da,her zaman her yerde muhalefet edeck konu bulur yani.

İşimiz bitti bitmesine de hanımın saç kestireceği tuttu.Ya şimdi zamanı mı desek de boş tabi.Janset kuafere yollandık,yeğenimiz olur  Bilgen hanım.İşinin de ehlidir,lakin yoktu,olmadı saç kesme işi vesselam.Kayınvalide de aldık soluğu,kapının önüne çöktüm ben,sosyal mesafe.Çay da yoktu da kayınbirader İbrahim Demirel,sana hemen sallama çay yaparım abi dedi.Çayın yanında sigara,kendi cebimizden,kayınço içmez sigara.Valide gir falan diye ısrar etti de ben,yok dedim çarşıda bir tur atmalıyım.

Yukarı çimenden aşağıya sallandık,kafamda Yeşil Bursa çay evine gitmek var.Özgür günlerimizde uğrak yerimiz belki de mekanımız olan yerlerden biri.Arada bir vatandaş motorunu durdurmuş telefonla konuşuyor,maske falan hak getire.İniyoruz,sağımızda Ulucami,solumuzda vakıf hamamını geçtik.Çınar altı kalabalık gibi,maskeli maskesiz oturuyorlar.

Ziraat bankasının karşısında,Yeşil Bursa çay ocağına gelmiştik bile.İçeride temizlik ve düzenleme var.Ramazan açılış hazırlığında.Adetim değil de kaveci diye seslendim.Severim Ramazanı,sen çay da yapmışsındır dedim de,dışarı çay yok Ali baba dedi.Geçtik arka tarafındaki odaya sosyal mesafeyi koruyarak lafladık Ramazan’la.Biraz bungun tabi genç arkadaşım,üç aydır çalışmıyor ama umutlu,iyi olacak inşallah diyor.Ve en önemlisi dükkan sahibi bu süreçte bir kere bile kira diye ağzını açmamış.Helal olsun ona da dedik.Sana kolay gelsin deyip ayaklandık.

İstiklal okulunun altından geçip Milli Egemenlik Parkına gideceğiz.Karşımda iki kişi biraz ileride,biri maskeli biri maskesiz.Sarılıp kafa kafaya tokuştular güzelce.Üç tanede genç kız geçti.Birinin maskesi boynunda,diğer ikisi maskeye gerek görmemiş.Parkta en sakin bankı seçip oturdum tek başıma,yoldan gelip geçenleri seyrediyorum,hiç bir şey düşünmeden.Tek dikkatimi çekenler maskesizler oluyor.Motor kullananlarda pek kullanmıyor şu maskeyi.Spor camiasından biri geçti önümden motorla,onda da yok maske.Yazmayayım şimdi ismini.

Saat 17 ye geliyor,sıkıldım eve gideceğim.Özel İdare binasında tadilat devam ediyor hala.Arifağa caminin bahçede tek tük oturanlar.Sadık Pembeye az kala bir hurdacı arabası,ne kadar çoklar bu ara diye aklımdan geçerken.Dayı kıyıya çekil kıyıya dedi,arkamızdan taksi geliyor.İnce fikirliymiş korna falan çalıp arkamızdan bizi ürkütmek istememiş.El salladım Hurdacı kaptana sağ ol diyerek.

Neyse saat 17.30 gibi eve kapağı attık.Ancak şunu söylemeden bitiremeyeceğim.Yazık ki yurdumda sağlığımızı koruma bahanesi altında,65 yaş ve üzerine gerçekten büyük haksızlık yapılmaktadır.Bizim kuşağımız yeni nesilden çok daha bilinçlidir.Ve gözlemleyiniz bizim kuşak hala kurallara uymakta sessizliğini korumaktadır.Ta TKML den çok değerli bir arkadaşımın,sosyal medyada yaptığım paylaşıma yaptığı yorumdan bir bölümle noktalıyorum.

HERHANGİ BİR ZİHİNSEL ENGELİMİZ YOK ÇOK ŞÜKÜR.!
Bizler bilgi ve tecrübelerimizle, yaşam birikimlerimizle, akıl gücümüzle çok önemli işler başarmış bir kitleyiz.!
Çevrenizde, bizim yaş grubunda zavallı, aciz ve yeti sıkıntılı tanımına giren hiç kimse var mı?
Beyin, beden ve ruh olarak çalışmaya devam ediyoruz.
Aldığımız terbiye nedeniyle kurallara uyma konusunda da zaten boynumuz kıldan ince!
Suskunluğumuz efendiliğimizden…
Toplumun en dikkatli, bilgili ve duyarlı kesimi olduğumuzu biliyoruz.
BU YAPILANLARI VE SÖYLENİLENLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ.!!
Haftada tek gün, birkaç saatlik” köpek gezdirir gibi” gezi programını reddediyoruz.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.