Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

BALIKLIDA CUMARTESİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün spor konusundaki sözleri takılıyor aklıma.

Dünyada yenilmez kimse, yenilmeyen takım, yenilmeyen ordu, yenilmeyen kumandan yoktur. Yenilgilerden sonra üzülmek de tabiidir. Ancak bu üzüntü insanın maneviyatını yok edecek, onu çökertecek seviyeye varmamalıdır. Yenilen, toparlanarak kendini yeneni yenmek için olanca gücü ile, azimle daha çok çalışmalıdır.

Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.

Cumartesi indik önce Cumhuriyet meydanına,genç arkadaşlarımızdan Çukurköylü Beytullah Koyun.Neşeli ve sevinçliydi,hayrola dedim,işe başlıyorum abi dedi.Sevindim senin adına dedim,gerçi iş geçici ama olsun bir nebze de olsa soluklanmış olacaktır.Yeşil Bursa’da çay içtik birlikte,ileriden geriden lafladık.Bir ara sol tarafıma bir genç oturdu pek de konuşkan birine benzemiyor.Sonra kalktı gitti,bizim kahveci Ramazan tanıdın mı abi diye sordu.Yok nereden tanıyacağım dedim tabi.Bankamatikleri vurup kırıp parçalaya çocuk dedi.Fark etmedin mi,nasıl kötü kötü bakıyor bankamatik makinalarına.

Arada Gökkaya eczanesi kalfası Ahmet bir çayıp gitti.Arslanbey cami hocası Mustafa hocam selam verip geçti.Hala aşağı yukarı aynı civarda oturuyoruz.Bu gün demedi de mahallemizin sokağında her gördüğünde abi,camide yerini ayırdım bekliyorum der.Şu pandemi bir geçsin orada olacağım hocam diyorum hep.Sonra bizim sevgili Ömer Adıyaman,aynı düşünceleri paylaşırız ikimizde CHP liyiz.O da işim var diye gitti paldır küldür.

Sonra bende ayaklandım yavaş yavaş.Balıklıya gitmeyi kafaya koydum maksat bizim penaltı canavarı Nurettin ER’i de görebilmek.Moymuldan tanıdıklarımız da denk gelir hesapta diyoruz.Yolda hem partimizin duayenlerinden hem Moymulsporun eski ünlü futbolcularından Ahmet Erkmen hocayı aradım.Vallahi haftanın altı günü partide oluyorum uğrarsan orada sohbet ederiz dedi ve ekledi bugün evde işim çok.Benim esas niyetim kendisiyle futbolu konuşmak eskileri anmak.Bakalım Pazartesi gününe sözleştik.

Yürümeyi severiz zaten araban da yok mecbur yürüyeceksin demeyin.Endüstri meslek lisesi,Orman işletme müdürlüğü yürüyoruz.Halk eğitim merkezini de geçtik,yürü babam yürü.Gençliğim izde olsa bir solukta balıklıyı bulurduk.Amma da uzakmış ha diye diye bulduk balıklıyı dolayısı ile Moymulspor sosyal tesislerini.Hemen öncesinde de Ali Kaynak motorla durdu yanımızda,Balıklıya mı sorusuna he dedik.Gene futbol dedikodusu peşindesin,bırak gali bu işleri dedi adaşımız.Güldük de bırakırsak naparız sonra dedik.

Balıklıda çalışıyor diye düşündüğümüz Nurettin çoktan ayrılmış işten.Vay canına çok kalabalık olmadığı gibi ne benim bir tanıdığım var ne de beni tanıyan biri çıktı.Gene aynı düşünceyi paylaştığımız Sırrı Şad’ı aradık ben dışardayım saat 17.00 dan önce gelemem oralara yanıtını aldık.Sonra İsmail Bayram’ı aradık kısa süre önce futbolu bırakan genç yaşta Moymulsporun efsane isimlerinde yer alan İsmail Bayram’ı.O da Tunçbilek de imiş.İyi bakalım dedik,çayımızdan son yudumu aldık.Mehmetali Çakırzeybek bitti yanımızda.Moymulsporun uzunca bir süre tribün liderliğini yapanlardan.Mehmetali ile lafladık epeyce amatör futbolumuzu.Moymulsporu,Çağlayan Azotsporu,Yeşilaysporu ve Tavşanlı Linyitsporu.Sağ olsun çayını da içtik Çakırzeybek’in.

Dönme vakti geldi,aheste aheste yürüyoruz telefon.Burhan Sezer arıyor amatör futbolumuzun teknik adamlarından.Bu taraflara gelip seslenmiyorsun oldu mu şimdi deyince hocam bilmiyordum ki senin bu yakınlarda olduğunu dedik.Tunçbilek caddesi ile Ahmet Yesevi caddesinin kesiştiği yerde polis denetimi vardı.Neyin denetimini yapıyorlar diye hiç merak etmedim doğrusu.

Halil İbrahim Gürsoy taksi durağında yanında oğlu Fatih ve Tavşanlı Linyitspor yöneticilerinden Ayhan Yıldırım.Kısa bir sürede olsa amatör futbol ve Tavşanlı Linyitspor.Ayhan beye anlat bakalım sayın Yıldırım gelişmeleri dedik de.Vallaha sen benden çok şey biliyorsun deyip kestirip attı.İyi,öyle oılsun o zaman bana müsaade deyip ayrıldık.

Kemal Zeytinoğlu caddesinde Dağdelen ticaret arkadaşımız Yılmaz Dağdelen.Onunla da kısa süre lafladık ama konu futbol değil siyaset.Cumhuriyet meydanını az geçtik,Zeytinoğlu Halk kütüphanesinin hen ilerisi bizim Kazım Öztürk.Gel şurada birer sigara içelim deyince çöktük duvar üstüne.Arada Hüseyin Dinsever dikildi başımıza,İzmir taraflarında çalışıyordu.Hoş geldin beş gittin muhabbeti.Altınordu futbol okulları Tavşanlı koordinatörü Ersin Aslan selam verip geçti.Yanında takımın hocaları sanırım onları uğurlayacaktı.

Bu günde bu Cumartesi de böyle geçti işte.Maksat laf olsun torba dolsun,biz dilimiz döndüğünce kendimizi bizim insanımızı anlatmaya çalışıyoruz.Son röportajımızı da sevgili Cevdet Yıldırım ile yaptık.Çağımız iletişim çağı,güzel oldu bence muhabbetimiz umarım ilgi çeker.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.