Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI 4 VE 5 GÜNLER VE CÜNEYT ÇAKIR

Avrupa 2020 futbol şampiyonasında eleme gruplarında müsabakalar devam ediyor.14.06.2021 Pazartesi günü D grubunda İskoçya ile Çek Cumhuriyeti günün ilk maçıydı.Çek Cumhuriyeti maçı 2-0 kazandı,maçın favorisi kazandıu demek de yanlış olmaz.İskoçya bir Avrupa şampiyonasına tam 25 yıl sonra katıldı,oldukça uzun bir aradan sonra.
E grubunda Polonya-Slovakya karşılaştı,maçın favorisi Polonya gibi görünse de maçı 2-1 kazanan taraf Slovakya oldu.Grubun diğer maçı İspanya ile İsveç arasında oynandı.İspanya maçın tartışmasız favorisiydi ancak maç golsüz beraberlikle sona erdi.2020 Avrupa futbol şampiyonasının ilk golsüz maçı oldu aynı zamanda.Maçta İspanya’nın bariz üstünlüğü vardı istatistiklere göre de attıkları 17 şut var sadece beşi isabetli.İsveç’in ise dört şutu var sadece biri isabetli.
15.06.2021 Salı günü F grubunun iki maçı vardı ki bu grup sporla ilgili kişiler arasında ölüm grubu diyede adlandırılıyor.İlk maç Portekiz ile Macaristan arasında oynandı ve Macaristan’da oynandı maç.Portekiz Avrupa futbol şampiyonasının da son şampiyonu ünvanını taşıyordu.Maçın mutlak favorisi Portekizdi,maçı kazandılar ama ıkına sıkına kazandılar.İlk yarısı golsüz bitti maçın.İlk gol maçın bitimine yakın geldi Macaristan defansına çarpıp kaleye giren topla Portekiz öne geçti 1-0.Sonrasında,kendisinden çok şey beklenen ama o dakikalara kadar pek oyunda görünmeyen Ronaldo.Önce penaltıdan takımını öne geçirdi 90+2 de de şık bir gol daha atarak maçın sonucunu belirledi 3-0.

Ronaldo attığı bu goller ile Avrupa şampiyonalarında en çok gol atan futbolcu ünvanını da ele geçirmiş oldu tek başına.Bu iki golle birlikte toplam gol sayısını 11 3 çıkarmış oldu.Bu maça kadar Fransızların dünyaca ünlü futbolcusu Michael Platini ile birlikte 9 ar gol atmış durumdaydılar.

Macaristan-Portekiz maçının hakemliğini yurdumuzun tanınmış hakemlerinden Cüneyt Çakır yaptı.Yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlendi.Cüneyt Çakır bu güne kadar 2012 ve 2016 Avrupa futbol şampiyonası ile 2014 ve 2018 düya kupaları8nda da görev alarak düdük çalmıştı.
Günün ikinci maçı Fransa ile Almanya arasında oynandı ve favorisi olmayan ve her sonuca açık bir maçtı.Maça etkili başlayan ve 20.dakikaya kadar hücum üstünlüğünü elinde tutan Fransa oldu.Zaten 20.dakikada Hummels’in kendi kalesine attığı gol ilede 1-o öne geçtiler.Ki bu gol aynı zamanda maçın da skoru oldu.Almanya’da Türk asıllı futbolcu İlkay Gündoğan 90 dakika sahada kalan isim oldu.Oyuna sonradan dahil olan bir başka Türk ise Emre Can oldu.
Dakika 85 de Fransa’da kendisinden çok şey beklenen ama oyunda varlığı pek hissedilmeyen Benzama ikinci golü attı.Ancak ofsayt gerekçesi ile VAR a takıldı bu gol ve sayılmadı.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.