Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

AT ARABASI JEEPİ GEÇERSE GÜLÜNÜR

Biz Tapu ve Kadastro Genel müdürlüğündeki görevimize 1971 yılında Muğla Tapulama Müdürlüğünde teknisyen olarak başladık.Doğrusu güzel yıllarımız geçti Muğla’da.Anımızın temelin şöför Mustafa amcamız oluşturuyor.Bizler o zamanlar onsekiz-ondokuz yaşlarındayız başımızda kavak yellerinin estiği yıllar.Bizden yaşça büyük olan her tür görevliye abi amca diyoruz.Mustafa amcada epey büyük bizden,ama biraz mayhoştu bu yüzden kıdemliler ve yaşlı ona yakın kontrol memurlarımız ISPANAK derlerdi kendisine.Çok övündüğü konu mareşal Fevzi Çakmak’ın şöförlüğünü yapmaktı.Mareeşal Çakmak bir ara Muğla’ya gelip üç gün kalmış,Mustafa amcada onun özel şöförlüğünü yapmış.Bizim zamanımızda yaşı yerine gelmişti epeyce.Dairenin bir jeepi vardı onu kullanırdı.Şehirler arası yolda en fazla 20 km sürat yapardı.Şehir içini sormayın en çok hız saatte 5 km.Bu kısa bilgilerden sonra anımızı nakledelim.

Tapulama müdürlüğü ağırlıklı olarak Bodrum’un köylerinde faaliyet gösteriyor.Bizlerde değişik köylerdeyiz ve köye gittik mi bir ay kalıyoruz.Sadece ay başından aybaşına maaş almak için Muğla’ya gideriz.O zamanlar şimdilerde ki gibi adım başı bankamatik yok.Kontrol mühendisimiz Ahmet Coşkun yanına devremiz Ataman Atayiğit’i alıp nirengi rasatları için gelmiş.Benim çalıştığım köye de geldiler Torba.Mühendis bey M.Tevfik Yüksel’ide alıp gelmiş.Aybaşına iki gün var,götüreyim mi sizi Muğla’ya deyince zıpladık sevinçten.Körün istediği bir göz Allah verdi iki göz.Ve sıkı durun şöför kim Mustafa amca ıspanak.
Yola düştük Muğla’ya gitmek için,Bodrum’un içinden geçmek zorundayız.Kordon boyunda Mustafa amca 5 km süratle gidiyor.Derken arkamızdan bir at arabası geldi,tıngır mıngır geçti gitti bizi.Bizi birden bir gülmek tuttu,ya Mustafa amca at arabası geçti bize diyor basıyoruz kahkayı.Ispanak birden sinirlendi,çekti aracı sağa,inin aşağı dedi bize.Ben götürmem sizi Muğla’ya.Olur mu ya falan diyoruz yok adam Nuh diyor peygamber demiyor.Neyse mühendis abimiz en sonunda araya girdi,ya ıspanak çocuk bunlar neden muhatap oluyorsun falan dedi.Tabi bize de döndüğ ne gülüyorsunuz falan hikayesi.Ispanağın gazını alacak tabi.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.