Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

AMATÖR LİGLERDE KONTENJAN KONUSU

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler İcra Kurulunun 2019 – 2020 sezonunda amatör liglerimizde,oynayacak futbolcular için yaş kontenjanı konusunu doğrusu biz de pek anlayamadık.Aslında bizde genel anlamda çok yaşlı futbolcuların,özellikle alt amatör liglerde genç futbolcuların önünü kestiğini düşünenlerdeniz.

29 haziran ben besler imam ilhan

Ancak federasyonun bu sezon için almış olduğu yaş kontenjanı kararları doğrusu bir sporsever olarak bizimde içimize sinmiyor.Özellikle BAL daki kontenjan konusu hiç mantıklı gelmiyor bize.Şu açıdan gelmiyor,1990 ve daha üst yaş grubu denildiğinde,29 yaş ve üstü futbolculara büyük darbe vurulmuş görüntüsü var.Bize göre bu yaş sınırının 1983 doğumlulardan başlaması daha isabetli olur gibi BAL liginde.34-35-36 yaşında futbolcular rahatlıkla oynatılabilmelidir.Hatta futbolda bir kalecinin 30 yaşında,kaleci olmaya başladığı düşünülürse,kaleciler için yaş sınırı bile konulmayabilir.Alt yaş grubu için olabilir diyoruz,gençlerin önünün açılması için yaralı diye düşünülebilir.

Kıt bilgimizle mevzuya daldık,federasyonun yaş grupları kontenjanlarını yazarak devam edelim.

21 NİSAN BEN EMRE

2019-2020 sezonunda,Bölgesel Amatör Lig (BAL).Süper Amatör Lig,1. ve 2. Amatör liglerde,18 kişilik esame listesine,1997 ve daha küçük en az beş futbolcu yazılmak zorundadır.Gene bu 18 kişilik esame listesine 1990 ve daha büyük doğumlu en fazla 5 futbolcu yazılabilir.

Bu 18 kişilik esame listesine,1997 ve daha küçük doğumlu beş futbolcu yazılmazsa veya 1990 ve daha büyük doğumlu beşten fazla futbolcu yazılırsa, o takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilir.

Görüldüğü gibi pek de akılcı bir uygulama değil diyebiliriz.

26 mayıs deniz

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.