Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

AMATÖR FUTBOLUMUZ SIKINTILI

Türkü seversiniz sanırım değerli okurlarımız ve takipçilerimiz.Ben severim doğrusu ve yazarken genellikle usul usul dinlerim.Ve türkülerimizde ne muhteşem benzetmeler var diye düşünürüm.Al işte lambada titreyen alev üşüyor ya da altın ile gümüşün cıvıldaşması.Güzeldir velhasılı türkülerimiz.

Geçtiğimiz günlerde 1. amatör lig tek grup olsun diye ortaya bir öneri attık.Sonrasında canımız durmadı,Kütahya ASKF başkanı sayın Murat Cengiz’ede aktardık konuyu.Sayın Cengiz,bir kere takımları biz kafamızdan oluşturmuyoruz,kulüplerin başvurusuna göere planlama yapıyoruz yanıtını verdi.Ve sanırım sadece Gençlergücü katılmayacak,böyle olunca altışar takımdan oluşan iki grup normaldir diye devam etti.Bir takımın daha çekilmesi halinde onbir takım kalsa bile tek grup yapılmasının kulüplere külfet olacağını düşünüyor.Sen işin sadece futbol boyutundasın biz kulüplerin mali gücünü de dikkate alarak hareket etmek zorundayız dedi.Her neyse biz hala tek grup düşüncemizin arkasındayız ama yılların deneyimi bir futbol adamı Murat Cengiz’dende iyi bilecek değiliz deyim noktalayalım.

Bakınız amatör futbol kulüplerimizde genel olarak bir maddi sıkıntı olduğunu hepimiz gözlemliyoruz.Kulüplerimiz harcamalarında titiz davranmadıkça,bir yere gelip tıkanıyorlar.İşte Tavşanlı’da geçen sezon Gürağaçspor,süper amatör ligde ikinci yarı maçlara çıkmadı.Moymulspor süper amatör lig şampiyonu olmasına rağmen BAL da oynamak istemedi.Gençlergücüspor 1. amatörde maçlara katılmayacak.Aynı şekilde Ömerbeysporda büyük olasılıkla 1. amatör lige katılmayacak.Bütün bunların tek bir sebebi var para,para olmadı mı olmuyor.Bu nedenle de bütün kulüplerimizin bütçe hesaplarını çok iyi yapması gerekiyor.

Sıkıntıları aşabilmenin birinci yolu bütün kulüplerimizin alt yapıya gereken önemi ciddi anlamda önem vermesi olacaktır.Böyle olunca dış transfere yönelmeyecek ve kendi öz evlatları ile faaliyetlerini daha rahat sürdürebilecektir.

Şimdiden sonra yazacaklarımıza bazıları,bu adamın yaşı ilerledikçe beyni sulanmaya başladı diyenler olabilecektir.Gene canı sıkılmış oturmuş masa başına,en kolay işi yapıp yazıyor diye düşüneceklerdir belki.Ama gene işin özünde haklıyım deyip şu konuyu dillendirelim.

Şimdi futbolun bir şekilde içinde olan herkes biliyor ki,Tavşanlı’da amatör kulüp sayısı fazladır.Belki ilk çözümlenmesi gereken konu kulüp sayısının azaltılmasıdır.Peki bu azaltma nasıl sağlanacak mesele budur tabi.Birbirine yakın bölgelerdeki takımlarımızı bir çatı altında tek kulüp olarak birleştirebilmek mantıklı bir çözüm olarak düşünülmelidir.Dahası gene de şimşekleri üstümüze çekeceğimizi bilerek bazı kulüplerimizin isimlerini de yazalım.

Tepecikspor-Çardaklıspor-Göbel Gençlikspor tek kulüp adı altında birleştirelebilir.Kuruçayspor-Güzelyurtspor-Dereboyu Yağmurlu da bir çatı altında birleşme sağlayabilir.Aynı bölgede olan Çukurköyspor-Bağlıkspor-Hanımçeşmespor da bir kulüp haline gelebilir.Gene bir diğer aynı bölge takımları,Beyköyspor-Gençlergücüspor-Dağçeşmespor ve hatta bunlarla birlikte Moymulspor bir çatı altında birleşebilir.Köklü kulübümüz Moymulsporu neden dahil ettik,biliyoruz ki Gençlergücüspor ile dostane ilişkileri var,pek fazla sıkıntı olmaz diye düşünürüz.

Tunçbilek’e gelelim,Tunçbilek Belediyespor-Gürağaçspor ve Demirbilekspor aynı bölgenin takımları.Zaten eskiden köy olan Gürağaç ve Demirbilek şimdilerde Tunçbilek’in mahallesidir bildiğim.Tunçbilek de kalan tek takım Derbentspor oluyor bu bölgeye uzak o nasıl olur bilemiyoruz.

Bizimkisi Tavşanlı futbolunun sağlıklı olarak gelişmesi adına öneri sadece ve bizce üzerinde ciddi anlamda düşünmeye değer.Hayata geçirilmesi zor gibi görünüyorsa bir başka işbirliğine gidebilmelidir kulüplerimiz.Alt yapıda el ele verebilmelidirler isimlerini yazdığımız kulüpler el ele verebilmeyi becerebilirlerse,alt yapı ciddi anlamda bir ivme kazanabilir.Yoksa neredeyse bütün kulüplerimizin biz alt yapı yapıyoruz demeleri,hikayeden öteye gitmez.

Ve tabi bu önerimizin yani kulüplerimizin birleştirilme önerisinden sonra geriye kalan hamle 2. amatör ligin kaldırılması ve 1.amatör lig adı altında organizasyonların yapılması gerekmektedir.Ve mademki futbol federasyonu futbolculara yaş kontenjanı getiriyor benzer uygulamayı Kütahya ASKF amatör liglerimizde hayata geçirebilmelidir.Artık 37 mi olur 38 mi olur o futbol üstatlarının işidir bu yaşı geçenlere amatör liglerde oynama izni vermemelidir.Çok istekli olan futbolcu veya kulüpler olursa da ayrıca bir masterler ligi oluşturma planlarını da devreye sokabilmek mümkündür tabi.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.