Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

ALT YAPI MI?KİMSELER KUSURA BAKMASIN

Futbolumuzda alt yapı çalışmaları ile de iyi kötü uğraşmaya çalışıyoruz.Ancak Tavşanlı’da alt yapı için olumlu düşünceleri geliştirebilmek açıkcası pek mümkün görünmüyor.Tavşanlı amatör kulüplerimizin alt ve üst yapı bağlanyıları için bir şeyler yazmadan önce bir alıntıyı paylaşmak isterim sporseverlerle.Yazıyı kaleme alan İSMAİL TOPKAYA:

Alt yapıların başarısı,alt yapı eğitiminin başarısı anlamına gelmektedir.Ki bunun da başarı ölçüleri bellidir.Kulüpler ölçeğinde bir tek ölçüt vardır o da;Bir kulübün A takımında oynayan futbolcuların çoğunun alt yapıdan gelmiş olmasıdır.Diğer önemli bir ölçüt ise uluslararası standartda oyuncu yetiştirmiş olmayı başarabilmiş olmaktır.
Futbolda altyapı için öncelikli iş, kulüplerin altyapı olgusuna gerçekten inanıyor olmalarının sağlanmasıdır. Ulusal düzeyde bir altyapı modeli/yapılanması oluşturmak ve devamında yine ulusal ölçekte bir futbol anlayışına (futbol ekoline)öncelik vermektir.Sonraki aşama ise bir eğitim modeli ve yaklaşımının belirlenmesidir.Tüm bu aşamaların anlamlı ve yararlı olmasınıı sağlayacak süreç ise,karar verilen futbol anlayışını çocukların yaş düzeylerine göre planlalayabilecek alt yapı eğitim süreci aşamasıdır.Bu aşamalardan sonra çok önemli bir diğer iş olan,işleri sadece alt yapı eğitimi olan “eğitici antrenörlerin”yetiştirilmesinive işe koşulmalarının sağlanmasıdır.
Altyapıdan yetişen oyuncuyu üstyapıda oynatma zorunluluğu ile ilgili federasyon yaptırımlarının çok fazla önemsenmediği, kulüplerin A takım kadrolarını oluşturan oyuncuların neredeyse hiç birisinin kendi altyapılardan yetişmemiş olduğu bir ülkede altyapıların başarısından söz etmek doğru değildir.
Daha iyisi varsa ve ekonomik koşullar da elveriyorsa neden dışarıdan almayalım? Sorusu ve yaklaşımı küresel piyasa ve endüstriyel futbol açısından anlaşılabilir bir sorudur. Buna altyapı kurumunun verebileceği tek yanıt ise şu olabilir.Biz en iyisini yetiştirebiliyorsak neden dışarıdan alalım.

Ama Türkiye gerçeklerine bakıldığında,alt yapı kurumlarının böyle bir cevabı verebilmeleri de pek mümkün görünmemektedir.

25 haziran deniz berk

Peki Tavşanlı’da amatör futbol kulüplerimizden hangisi bu kriterlere uyuyor dersek,neredeyse hiç biri diyebiliriz.Alt yapıya en çok ağırlık veren Tavşanlı Linyitspor.Maalesef başarıları Tavşanlı’da bütün yaş guruplarında zirvede olmaktan ileriye gidemiyor.Sağlıklı bir T.Linyitspor taraftarı olarak bunu dile getirebilmeliyiz.

25 haziran yunus emre

Aynı zamanda T.Linyitspor,alt yapıdan gelen sporcularını A takıma taşıma başarısını da gösteremiyor.Örneğin geçtiğimiz sezon,A takımda kaç futbolcumuz vardı?Saymaya çalışalım,Muhsin Özçiğdem,Dursun Sorgun,M.Ali Aydemir ve E.Melih Özer.Peki bu isimler maçlarda yeterli süreyi alabildiler mi?Tartışılır tabi bize göre alamadılar.Bunun yanında geçmişte T.Linyitspor alt yapısından yetişen bir çok çocuğa gerekli şanslar tanınmadığından çoğu şu anda öylesine futbol oynar durumdalar.Alt yapıdaki çocuklarımız derken illa Tavşanlı’lı olmalarını da kast etmiyoruz.T.Linyitsporun alt yapısından yetişmiş sporcuların hepsini kast etmeye çalışıyoruz.

Örneğin Veli Akbulut,Musa Dolu,kaleci Ömer Buldu,katil Onurcan Küçük,hemen aklıma gelenler.Ya da Tavşanlı doğumlu olanlar,Mehmet Topçu,Aykut Saltık,Bekir Yiğit,Mehmet Alper nerelerdeler.Aşağı yukarı aynı kuşak bu çacuklar,yeterli ilgiyi gösterebilmiş olsak güvenebilsek,belki şimdilerde BAL da debelenip durmazdık. Velhasılı alt yapı yaş gruplarının hepsinde Tavşanlı birincisi olmak,önemlidir belki ama çok da abartılmamalıdır.Tavşanlı’nın milli takımı isek,Egenin Milanı isek,bırakın hiç olmazsa Tavşanlı’da o başarıyı yakalayabilelim.

27 haziran aşar sarı şentürk

Alt yapıya önem vermeyip kendi evlatlarımızı Tavşanlı futboluna kazandıramadığımız sürece genel olarak başarıyı yakalayabilmek pek mümkün görünmüyor.Örneğin ilk olarak 1. amatör lig takımlarımızdan Çukurköyspor.Alt yapıdan futbolcu yetiştirebilme olanakları da var bildiğim.1. amatörde epeyce para da harcadılar,şampiyonluk uçtu gitti,paralarda gitti üstelik.Halbuki bir deneyimli futbol adamı Hasan Sarı var orada.Ya da genç başarıya aç futbolu seven bir teknik adam İsmail Aşar.Ama görünen o ki Sinan Çiğdem başkan ve yönetimin aklı başka yerlerde.

Süper amatörde oynayan üç köklü ve değeri kulübümüz,Akıncılarspor,T.Gençlikspor ve Moymulspor,alt yapı ile ne kadar ilgileniyorlar,ne kadar ciddiyetle ilgileniyorlar?Hesapta alt yapıya ciddi olarak yaklaşan takım Akıncılarspordu,onlar da havlu attılar gibi görünüş.Moymulspor süper amatör ligin şampiyonu oldu lakin alt yapısından gelen futbolcusu yok.Ne oldu deniz bitti,büyük olasılıkla BAL a katılmıyorlar.T.Gençlikspor iki kişi bir şeyler yapmaya çalışıyor Cemil Göneş ve Onur Torlak.

7 temmuz gençlikli 6 topçu

Gürağaçspor onlarda süper amatörde oynadılar geçtiğimiz sezon.Futbol felsefelerinde alt yapı diye bir şey yok.Lig bitmeden onların denizi de bitti.Demirbilekspor taşıma su ile değirmeni geçtiğimiz sezon için döndürebildi.Bu sene ne yapabilecekler hep birlikte göreceğiz.Demirbileksporunda alt yapımızı oluşturalım,kendi futbolcularımızı yetiştirebilem diye bir düşüncesi yok.Halbuki mesela Demirbilekspor ve Gürağaçspor el ele verip alt yapıya yönelebilseler daha güzel işler ortaya koyabilirler.

Neyse biz köyün delisiyiz ya,dilimizin döndüğünce bir şeyleri dile getirmeye çalışıyoruz.Biz iyi niyetle futbolun içindekilerin dikkatini bir yerlere çekmeye çalışıyoruz.Sonrasında da kimisi bozuluyor kimisi küsüyor ne diyelim..

25 haziran ben linyitli minikler

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.