Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

ALİ SULU TEKNİK DİREKTÖR NELER DÜŞÜNÜYOR

ALİ MERMER::Hocam merhaba TFF BAL ve amatör ligler için kararsız tutumunu sürdürüyor.Siz ne düşünürsünüz BAL oynanmalı mı oynanmamalı mı?Bağlı olarak alt liglerdeki amatör maçlar için ne düşünürsünüz?

ALİ SULU:TFF nin özellikle bölgesel amatör liginin,Süper amatör ve 1.kümenin oynanması konusundaki olumsuz yaklaşımı,amatör futbolcuları isyan etme noktasına getirdi.Amatör futbolcular birliği olarak bugün TFF Önünde oturma eylemi yaptılar baştan sona destekliyorum.Ama dünyasında etkisi altına alan covit -19 belası var buda bir başka problem ama en önemlisi de kanınca amatör futbolcuların gelir kaynağı olan tek adresleri belli başlı işi olmayanlar içinde futboldur, beni üzen düşündürende budur 8 aydır kazançları yok. Bu arkadaşlarımız işsiz güçsüz bunların aileleri var inanın çevremde tanıdığım futbolcular var zor durunda olan TF nin gelir kaynağı belki amatörlerden az para dönmüyor inanın bu liglerde pasta büyük olsa TFF oynatır.

Bir kaç gündür Rıdvan DİLMEN HOCAYI dinliyorum tüm spor camiasının tekrar tekrar dinlemesini tavsiye ederim.Gerçekleri söylediğine inananlardanım.Hic profesyonel futbolcu amatör olmadan profesyonel olamaz TFF amatörleri ve Amatörlerin başındaki Ali Düşmez başkanda resmen hazırlıksız yakalandı. Amatörler için elini taşın altına koymalıydı.Amatör liglerin ekim sonuna kadar oynanıp oynaması konusunda kesin kararı verecekler. Tahminim Kasım sonu aralık başı gibi kontrolü oynayabilirler, yada benim fikrim kesin oynanmalıdır.Bu sezon Amatör ligler ve alt yapılar  oynatılmazsa Türk futbolunda bir yıl sonra alt yapılar tamamen biter. Biz liglere katılacak çocukları bulamayız futbolda alt yapı zaten Türk futbolunda yok.  Olanı silmemek için hep beraber amatör spora destek vermeliyiz. Birde TFF amatör spora az, çok yardım yapmalı hiç bir geliri olmayan kulüpler var lisans vizesi 500 Ll bu sezon hiç vize ücretinin olmaması kulüpleri ve altyapıları rahatlatır.

.Türk futbolunda trilyonlar kazanan süper ligdeki hocaları görüyoruz. İnanın belki amatör takımları yönetemeyen hocalar var ama marka olmuşlar. Yorumcular asıp kesiyorlar bizlerde onları açıp dinliyoruz. Adamların Türk futboluna tek bir katkısı yok. İnşallah bal liglerine ve alt liglere değer verir spor camiasındaki büyüklerimiz.Ama umudum hiç yok gibi. Bu ligleri ligden saymıyorlar Türk futbolu süper ligden 1. Ligden 2.ligden 3.liğden ibaret değildir amatörler olmazsa bunlar bir hiçtir.

ALİ MERMER::Hocam ulusal takımlarımız Avrupa UEFA liginde üç maç yaptı sonuçlar parlak değil.Siz neler söylersiniz?

ALİ SULU:Avrupa UEFA liginde üç maç yaptı sonuçlar parlak değil parlak olacağını da düşünmüyordum Beşiktaş ve Alanya elendi üzüntü verici Galatasarayı tebrik ederiz turu atladı ülke puanımız için güzel sonuç. Korkarım ileriki zamanlarda bu gidişle şampiyonlar liginde takımız olmayacak. Avrupa liginde de bu gidişle olmaz gibi geliyor biraz önce amatörlerden konuştuk biz alt yapılara amatörlere değer vermedikçe bu sonuçlar kaçınılmaz. Biz süper lige dünyaların maddi imkanlarını sağlıyoruz amatör liglere sıfır. Biz Avrupada bu gidişle sıfır çekeriz. Allah korusun ileriki yıllarda biz ancak süper ligde takımlarımız ve başkanlarımız birbirimizi yeriz. Avrupa arenasında ise gittiğimizle geldiğimiz bir olur. Türk futbolu karanlığa gömülüyor TFF den ve Amatör spor kulüpleri federasyonundan Allah razı olsun hep beraber kaybolup gideceğimiz kadar olumsuz tablo çizerken Türk milli takımı başarılı. Bunun sebebi de futbolcularımızın yurt dışında futbol hayatlarını devam ettirmesinden kaynaklanıyor.

ALİ MERMER:Bu akşam fazla uzatmayayım eklemek istediğinizi dinlerim tabi ve teşekkürler hocam.

ALİ SULU:Ali abim sözlerimi burada son vereyim. Konuşulacak kadar şeyler var ki kelimeler satırlar almaz inşallah kazanan Türk futbolu ve Türk gençliği olur. Bu konuda hep beraber milliyetçi olmalıyız.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.