Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

Acil 112 Gereksiz Çağrılar

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan her 100 çağrıdan 62’sinin geçersiz olduğunu dile getirdi.

 

112 Acil Çağrı Merkezi’nin tanıtılması için çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Vali Nayir, “Gittiğimiz yerlerde acil durumlarda 112’nin aranması gerektiğini daha net olarak söylemeliyiz. Kurum araçlarının üstlerinde de artık 112’yi kullanmalıyız. Bu algıyı oluşturmak için vurguyu daha fazla yapmalıyız. 112’yi tanıtmaya yönelik okullarda programlar düzenleniyor, çeşitli yerlerde stantlar açılıyor. Bizim saniyelerle uğraştığımız durumda eğer bir fayda sağlayacaksak bu işin önemini bilip, buna göre bir çalışma yapmalıyız.En büyük sıkıntımız gereksiz çağrılar. Başlangıçta yüzde 75’lerde olan gereksiz çağrılar şimdilerde yüzde 62’lere düşmüş durumda. Her 100 çağrıdan 62’si gereksiz. Buna ait tedbirleri almaya çalıştık. Gereksiz arayanlara idari yaptırımlar da düşünüldü ama gerekli sonucu alamıyoruz. Bu bir eğitim meselesi. Bu bizim zaman kaybımızın da en önemli hususu. 432 bin 833 çağrı geliyor bunun 161 bin 722’si vakayla ilgili olan kurumlara aktarılıyor, 271 bin 111’i ilk çağrıyı alanda kalıyor. Kütahya’da göreve başladığım 1,5 yıl içerisinde kurumlar arası güzel, uyumlu bir çalışma gördük. Kurumların temsilcilerinin, koordinatörlerinin birbirleriyle yardımlaştığı, iş birliği kültürünü de geliştiren bir çalışma yaptık. Yüzde 75’lere varan bir gereksiz aramaların bugün yüzde 62’lere inmesini biz yeterli görmüyoruz” diye konuştu. (EFE)

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.